Yunanistan’ı kalkan yapıp arkasına saklanarak Türkiye’ye saldıran eski sömürgeci, emperyalist Batı ülkelerini biliyoruz. Savaş borazanlarının çaldığı ortamda Batı ülkelerine ne dedi Cumhurbaşkanımız: “Artık sömürge devri bitti…”

Osmanlı İmparatorluğu’nu içimizdeki işbirlikçileri ile yıkıp, yeni cumhuriyeti de onlara emanet edip giden emperyalistler yaklaşmakta olan tehdidin farkındalar!

2003’den beri yaklaşan “Osmanlı’nın ayak seslerini” duyuyorlardı. O ayak sesini kesmek için her seçimde sahaya indiler. Her türlü siyasi seçenekleri sahaya sürdüler. Yönettikleri tüm terör örgütlerini üzerimize gönderdiler. En sonunda darbeyi denediler…

Ama başaramadılar. Her saldırıları milletimizin iman dolu göğsüne çarpıp geri döndü. Dillerinin altında sakladıkları baklayı artık resmi ağızlardan itiraf etmeye başladılar!

JOSEP BORRELL: ESKİ İMPARATORLUKLAR GERİ GELMEYE BAŞLADI

Daha önce bazı siyasetçilerin ve medya organlarının gündeme getirdiği, “Erdoğan Osmanlı’yı yeniden diriltmeye çalışıyor” sözlerini artık Batı’nın en önemli siyasileri dillendiriyor.

Avrupa Parlamentosu’nun son toplantısının baş konuğu AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell idi. Toplantıda bu itirafı tüm Avrupalı partilerin, siyasilerin, ülkelerin temsilcilerinin yüzüne söyledi…

“Eski İmparatorluklar geri gelmeye başladı. Bunlarda üçü Rusya, Çin ve Türkiye. Bunlar küresel ve bölgesel yaklaşımlarla gelen eskinin büyük imparatorlukları. Bu durum bizim için yeni bir ortam sunuyor.”

Yani Borrell, diyor ki: “Eski aciz, zayıf, kontrol ettiğimiz, uzaktan yönettiğimiz Türkiye yok karşımızda. Bir imparatorluk varisi, güçlü bir Türkiye var artık. Bu gerçeği görerek politikalarımızı yeniden düzenlemeliyiz.”

Suriye, Libya ve Doğu Akdeniz’de Türkiye’yi kuşatmak istemelerinin, Arap ülkelerini İsrail’in etrafında toplamalarının, bizi nefessiz bırakmak istemelerinin sebebi bu! Suriye ve Libya’da gerekli dersi verdik. Doğu Akdeniz’de verilecek ders için de siyasi ve askeri olarak sahadayız…

TÜRKİYE’NİN BÜYÜKLÜĞÜNÜ VE GÜCÜNÜ KABUL EDECEKSİNİZ

Bundan üç beş yıl önce Türkiye’ye nefes aldırmayan AB ülkeleri, Türkiye’ye gelip ahkâm kesen liderleri şimdi canlı basın toplantılarında Cumhurbaşkanımız ve Dışişleri Bakanımızdan fırça yiyip, ayar üstüne ayar alıp gidiyorlar…

Bundan dolayı AB’nin en üst düzey temsilcisi Borrell, tüm AB siyasetçilerini toplayıp kabul etmeleri gereken acı (kendileri için) gerçeği yüzlerine çarpıyor…

“Türkiye ile zıtlaşarak sorunlara çözüm bulunamayacağı açık. Bunu istemiyoruz. Türkiye AB’nin önemli bir komşusu. Nüfusunun çok büyük çoğunluğu bizim değerlerimizi benimsiyor ama Türkiye’nin eylemleri ve Türkiye’de olanlar, ilişkilerimizin geleceği için soru işaretleri oluşturuyor ve acilen bu sorulara cevap bulmamız gerekiyor.”

Ha şöyle…

AB temsilcilerinin Türkiye’ye gelip terör örgütlerinin temsilcileriyle görüşüp, ülkemizi yönetenlere meydan okuma dönemi kapandı. Tıpkı sömürgecilik devrinin kapandığı gibi…

Fatih Sultan Mehmet Han, İstanbul’u fethederek “Orta Çağ” karanlığına son verip “Yeni Çağı” başlattı.  Fatih’in torunu Erdoğan da Türkiye’yi Osmanlı’nın ihtişamlı, süper güç olduğu dönemine ulaştırmak için yeni bir dönem başlattı!

Milletimize düşen bu “kutlu” ve “şanlı” yürüyüşe destek olmaya devam etmeleri. Her seçimde bunu yaptılar ama bundan sonraki seçimlerin daha da önemli olduğunu unutmayın.

Borrell, Macron ve Biden’in direk kendilerinin sahaya inmesi bundan dolayıdır!..