14 Mayıs seçimleri CHP ve Millet İttifakı’nı oluşturan partiler açısından büyük bir fiyaskoyla sonuçlandı. Cumhur İttifakı, Mecliste güçlü bir çoğunluk elde etti.

Kılıçdaroğlu Erdoğan’ın nerdeyse beş puan gerisinde kaldı. Seçim kıl payı farkla ikinci tura taşındı.

Kılıçdaroğlu’nun partisi CHP, Saadet, DP, Deva ve Geleceği de yanına almasına rağmen %25 oy aldı. Yani bir önceki seçime göre CHP’nin bir arpa boyu yol alamadığı görülüyor.

Deva, Gelecek ve Saadet gibi merkez sağın ya da milli görüşün temsilcisi olmak gibi büyük iddialarda bulunan partiler de neredeyse sandıkta buhar oldu.

CHP listesi altında seçimlere giren beş parti Nasreddin Hoca’nın kedi buradaysa ciğer nerede ciğer buradaysa kedi nerede, fıkrasını hatırlattı.

Diğer taraftan masadan kalkıp tekrar oturan İYİ Parti’nin de oyları %10’un altına düştü. İYİ Parti’nin o iddia ettiği büyük çıkışı yakalayamadığı görülüyor.

HDP’nin yerine seçime giren YSP'nin oyları da %8’e düştü.

Muhalif seçmen büyük bir şok yaşadı.

Zira seçim öncesinde Kılıçdaroğlu’nun ezici bir şekilde kazanacağına inandırılmışlardı.

Seçim gecesi de son ana kadar Kılıçdaroğlu kliği sonuçları kabullenmeyerek seçmenlerini yanıltmaya devam etti.

Seçim sabahı mecburen sonuçları kabul etmek zorunda kalan Kılıçdaroğlu ve kliğinin muhalif seçmen kitlesini konsolide etmek için seçim öncesi ve seçim gecesi uyguladıkları manipülasyon ve dezenformasyon faaliyetlerine yeniden başladıkları görülüyor.

Bu noktada benim Piro’nun askerleri diye adlandırdığım Kılıçdaroğlu kliğinin birkaç enstrümanı kullandığını görüyoruz.

Bunlardan birincisi olan Kılıçdaroğlu’nu ilk turda ezici çoğunlukla ya da kıl payı kazanıyor gösteren ısmarlama anketlerin neredeyse hepsinin patladığına şahit olduk.

Bu anketlerin Kılıçdaroğlu’nun adaylığını muhalif seçmene kabul ettirmek, muhalif seçmeni konsolide etmek ve Muharrem İnce’yi tasfiye etmek gibi farklı amaçlar için kullanıldığı açık.

İkinci turda aynı sahte anket yöntemlerini kullanacaklar mı göreceğiz ama bu kliğin sabıkasına bakınca yapmayacaklarını söylemek mümkün değil.

İkinci yöntem olarak Piro’nun siber ordusunun kullanıldığını görüyoruz. Sosyal medyada kullanılan sanatçılar, gazeteciler, akademisyenler, sosyal medya influencerları, troller ve botlar yardımıyla öyle bir hava estirildi ki Kılıçdaroğlu’nun kazanacağına muhalif seçmenin önemli bir kısmı inandırıldı.

İkinci tura giderken, Pironun askerlerinin hızlı bir şekilde tekrardan aynı yöntemleri devreye aldığını görüyoruz.

Fakat ikinci turdaki kampanyanın temel bir farkı var, o da muhalif seçmeni konsolide edip sandığa taşımak, Cumhur İttifakı seçmeninin ise çok az bir kısmını dahi olsa kolay bir zafere ikna edip sandıktan uzak tutmak.

Böylece Kılıçdaroğlu’nun ezici bir şekilde seçimleri kaybedip CHP liderliğini de kaybetmesinin önüne geçmek istiyorlar.

Yani Kılıçdaroğlu’nun ikinci turdaki ana hedefi parti başkanlığı koltuğunu korumak.

Kılıçdaroğlu ikinci turu 48-52 kaybetse, bunu bile bir başarı olarak kitlesine pazarlayacak ve parti koltuğunu bırakmamak için her türlü kavgayı verecektir.

Yani görünen o ki Pironun askerleri 12 gün daha muhalif seçmenin aklıyla alay eden operasyonlarına devam edip bu seçmeni tekrardan kazanacaklarına inandırıp Kılıçdaroğlu’nun parti lideri kalması için her türlü yöntemi deneyecekler.

Muhalif seçmen aynı tuzağa bakalım bir kez daha düşecek mi?