2024 Avrupa Şampiyonası Elemeleri D Grubu’nda Ermenistan’la karşılaşan millilerimiz, rakibiyle Eskişehir’de 1-1 berabere kalarak 10 puan ile liderliğini korusa da Alman teknik adam Stefan Kuntz, her maç olduğu gibi savunmasını yaptı. Çeşitli bahanelerin arkasına sığınan Kuntz’un son kullanma tarihi geçiyor. Milli Takım’a proje değil çözüm gerekli. Ülkesini bilen, vatanını seven bir teknik adamın bu görevi üstlenmesi gerektiğini bir kez daha görmüş olduk. Bir araba yolda kaldığında sürekli arkadan iteklersiniz ya “hah” işte Kuntz’un durumu da bu… Teknik adam, form tutması için durmadan arkasından itekleniyor. Olmuyorsa olmuyordur; neden hâlâ Kuntz ısrarı? Hoca değişikliği çözüm değilse neden derin okyanusları geçip sığ derelerde takılıyoruz? Sorumluların şapkalarını önüne koyup bunu düşünmesi gerek. 2024 Avrupa Şampiyonası’nda artık ses getirmemiz lazım.

...

Neredeyse her millî heyecanda, Türk halkı neyse ki “berabere kaldık” demek zorunda değil. Şunu da hatırlatmak istiyorum; defalarca pozisyona girip sonu gelmiyorsa, oyun akışına müdahalede geç kalınıyorsa, bunun sorumlusu futbolcular olmaz. Futbolda bir dokunuş her şeyi değiştirir!

...

Özellikle bu jenerasyonun ekmeğini yiyememek beni çok derinden üzüyor. Bertuğlar, Ardalar, Barışlar daha sayamadığım nice gençler ellerinden geleni yapıyorlar fakat bu sonuçları kimse hak etmiyor. Türkiye Milli Takımı’nın oyuncuları, Avrupa’da oynadıkları takımlarda gururla ülkelerini nasıl temsil ediyorsa aynı şekilde Alman teknik adamın da milli takımın başında dünyaya karşı Türkiye’yi en iyi şekilde temsil etmesi gerek… Önümüzdeki maçlara mı bakacağız yoksa hoca değişikliğine mi gideceğiz, hep beraber göreceğiz…