Futbolda tahminler her zaman doğru çıkmayabilir bu oyunda yanlış kararlar da olabilir. Yanlışlardan kurtulmanın yolu gerçek değişimlerle olur. Ama yine de en merkezi yerde işin tam içinde olup da bazı gerçekleri ve analizleri doğru yapmamak bence bu kocaman bir soru işaretidir. Futbolu bilen herkesin de dediği gibi yeni Fenerbahçe’de bu aşamada taraftardan istenen neydi; zaman ve sabır. Ne için; yeni bir Fenerbahçe için yeni yönetime, yeni hocaya ve yeni gelen oyunculara. Bakın gerçekleri ertelemek bu takımın ve taraftarın zamanından çalmak demek. Takımdan ayrılanlar; Fernandao, Josef de Souza ve Giuliano gibi oyunculardan yaklaşık 25 milyon euro elde edildi. Karşılığında tam 11 yeni oyuncu ile anlaşma yapıldı; buraya kadar sıkıntı yoktur. Sıkıntı bu takımın defansının kaç sezondur özellikle sağ ve sol bek hatta stoperlerinin sallanıyor olmasıdır.

Hasan Ali çok çok iyi niyetli anlıyorum; diğerleri de ellerinden geleni yapıyorlar onu da anlıyorum ama işte sorun tamda burada bu arkadaşların ellerinden gelenler Fenerbahçe’ye yetmiyor. Hasan Ali, İsmail, İsla, Şener ve Roman Neustadter iyi değiller bu gidişle ancak kulübede otururlar. Geçen sezon da aynı filmi izledik. Amacım asla bu oyuncu kardeşlerimi hedef göstermek değil ama gördüklerimi de söylemek zorundayım. Aslında bu kötü gidiş onlarında hatası değil benim şahsi kanaatim bu işte başta teknik heyet ve transferi yürüten Comolli suçludur. Bu teşhisi çoktan koymaları gerekirdi 11 transferin içinden en azından iyi bir sol bek çıkartılmalıydı. Reyesin yerine de etiket bir stoper alınmalıydı. Artık yapacak bir şey yok dediğim gibi zaman bu taraftarlardan ve Fenerbahçe’nin geleceğinden gidiyor. Malatya, Göztepe ve Kayseri maçlarıyla ayyuka çıkan defans problemi kombinelere akın eden bu taraftarları da korkarım tribünlerden kopartır umarım yanılırım.

Kayseri maçında da kadroda yine arayışlara giden Cocu’nun Mehmet Topal hamlesinin ne denli yanlış olduğunu söylemek isterim. Reyes’i ön liberoda kullanmak sezon başından bu yana takım içinde en iyisi olan Mehmet Topal’a ihanettir. Cocu gibi bir teknik adamın bu tuhaf oyun formatı ve oyuncu tercihi her hafta Fenerbahçe’nin aleyhine işlemektedir. Hollanda ligine göre bizim ligimizin çok daha sert bir lig olduğunu zaman içinde Cocu gibi bir teknik adamın çoktan görmesi gerekirdi. Ayrıca takım içinde çok kopukluklar var. Geriye düştüğünüz bir maçta tabii ki risk alacaksınız ama bunu şuursuzca değil bilinçli yapmalısınız. Lakin sahadaki oynanan oyuna ve alınan skorlara bakınca inanın şaka gibisiniz.

Allaha emanet olun…