Refahyol hükümetinde Adalet Bakanı olarak görev yapan Şevket Kazan vefat etti. Allah rahmet eylesin. Salı günü Ankara Hacı Bayram Veli Camii’nde cenaze namazı kılındı. Cenazenin başında saf tutan isimlere baktım…

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Abdullah Gül, Mustafa Şentop, Ahmet Davutoğlu, Bülent Arınç, Temel Karamollaoğlu, Recai Kutan, Abdulhamid Gül, Numan Kurtulmuş, Melih Gökçek, Oğuzhan Asiltürk, Mustafa Kamalak, Tevfik Göksu…

Bizim mahalleden herkes oradaydı.CHP, HDP ve İyi Parti’den ise hiç kimseyi göremedim…

AK Parti ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın altın tepside cumhurbaşkanlığı makamını sunduğu, seçilmesi için ondan daha çok mücadele ettiği, “kardeşim” dediği Gül, Erdoğan’ın hemen yanında duruyordu. Akşener karşı çıkmasaydı 2018’de Erdoğan’a karşı CHP’nin Cumhurbaşkanı adayı olacaktı…

Danışmanlıkla başlayan siyasi yolculuğunu Erdoğan’ın başbakanlıkla ödüllendirdiği Davutoğlu da oradaydı. Şimdi siyasette AK Parti ve Erdoğan’a karşı yeni bir yol arayışında. AK Parti seçmeninden oy bekliyor. AK Parti’den koparmayı düşündüğü oylarla CHP adayının cumhurbaşkanlığına giden yoluna güller dökecek.

SİYASETTE KILIÇDAROĞLU’NUN, CENAZE ERDOĞAN’IN YANINDA DURMAK

Siyasette Kılıçdaroğlu ile saf tutanlar, Müslümanların cenaze namazlarında Erdoğan’ın yanında saf tutuyor. Müslümanların liderliğine soyunan isimler, cenaze namazlarında mı buluşacak?

AK Parti’nin ittifak için 10 milletvekili teklifini kabul etmeyen Karamollaoğlu 1 milletvekili karşılığı CHP ile seçim ittifakı yaptı. İstanbul’da hiçbir şey almadan CHP adayının başkanlık yolunu açtı.

Unutmasınlar ki, Müslümanların ve mazlum halkların çektiği acılardan sizin de payınıza düşecek bir şeyler var…

Cenazede gözlerim en çok Kılıçdaroğlu’nu aradı. Seçim ittifakı için SP’nin kapısından ayrılmayan Kılıçdaroğlu, Milli Görüş siyasetinin ilk neferlerinden, Rahmetli Erbakan Hoca’nın ilk yol arkadaşlarından olan Şevket Kazan’ın cenaze namazında sırra kadem basmıştı. Muhafazakâr, dindar insanların oylarını almak için SP ile ittifak yapan, kapı kapı gezen Kılıçdaroğlu cenazede yoktu!

MÜSLÜMANLAR KARDEŞTİR, BİRBİRLERİNE KARDEŞ GİBİ DAVRANMALIDIR

Kılıçdaroğlu, Akşener, Demirtaş’a gösterilen kardeşlik ve hoşgörü Erdoğan’dan neden esirgeniyor? Birbirleri arasındaki güler yüzler, Erdoğan karşısında neden asılıyor? Kaşlar neden çatılıyor?

Oysa inandığımız ve inandıkları Kur’an’da Allah ne diyor; “Onlar birbirlerine karşı şefkatli, merhametli ve alçak gönüllüdürler.” (Maide:54)

Seçim sandığı başında Kılıçdaroğlu ve İslam düşmanı CHP ile buluşanlar, mahallenin abileri vefat edince tabutun başında Erdoğan ile yan yana geliyorlar. Allah hepsine hayırlı ömürler versin. Cenazelerinde de yine birbirleriyle buluşup helallik isteyecekler. Kılıçdaroğlu’ndan değil!

Devam edenler ve siyasi yolculuğa yeni çıkanlar, “Siyasal İslam bitti” sözüyle emperyalizme ve Batı dünyasına mesaj vermeyi bıraksınlar. Müslüman halkımız onlardan kucaklayıcı, kardeşlik mesajları ve bir duruş bekliyor. Cenazede yan yana durdukları Erdoğan ile siyasette de birlikte yürüsünler. CHP’nin değirmenine su taşımak şahsi beklentilerini karşılayabilir ancak halkımızın hiçbir beklentisine çare değildir!

“Şüphesiz ki müminler kardeştir. O halde iki kardeşinizin arasını bulun. Allah’tan korkun ki merhamet bulasınız…” (Hucurat:10)

Yazıyı yazarken rahmetli Esat Coşan Hocaefendi’nin bir sözünü gördüm. Ben de onunla bitireyim: “Müslümanları, kardeş olduklarını hatırlamaya davet ediyorum…”