Cumhurbaşkanı Erdoğan, yoğun olduğu kadar son derece verimli temaslarla da geçen uzun Latin Amerika seyahati esnasında ilgili ülkelerde gerçekleştirdiği tüm konuşmalarda Suriye sorununa vurgu yaparak, yaşanan dramı gözler önüne sermeye çalıştı. Özellikle çökmesi mukadder zalim ve katil Esed rejiminin başından beri İran ve Rusya tarafından desteklendiğini, son dönemde Rusya’nın bizatihi Suriye’ye girerek ağır uçak bombardımanlarıyla masum Suriyeli sivilleri bizatihi katletmeye başlayarak rejimin ömrünü uzatmaya çalıştığını, asıl amaçlarının ise Suriye’yi işgal etmek olduğunu açık ve net bir şekilde ortaya koydu. Ve dedi ki ; ”Rusya’dan tüm bunların hesabı sorulmalı!”

Ardından Cumhurbaşkanlığı sözcüsü İbrahim Kalın da, aynı yönde bir açıklama yaparak ” Rusya hesap vermeli” dedi.

Bir milyon kere, tüm ruhumla, kalbimle, benliğimle ölümüne bu sözlere katılıyorum… Hesabını vermeliler!…

Ama nasıl ve kime verecekler bu hesabı?

Asıl soru esasen bu hesabı kimin soracağı olmalıydı. Var mı bu aşağılık dünyada işlenen tüm bu rezil cinayetlerin ki sadece Suriye değil hesabını sorabilecek bir merci?

Cumhurbaşkanımızın ” Dünya 5’ten büyüktür” söylemi çok heyecan vericidir gerçekten. İyi de, tam da kendisi gibi düşünen ülkelerin liderlerinin bu konuda ettikleri bir söz, ya da ”Tamam ağabey, çok doğru diyorsun. Ölümüne seninleyiz. Hadi hep birlikte bu dünya düzenini değiştirelim yahu!..” dedikleri vaki midir? Ben duymadım bilen varsa, lütfen beni düzeltsin.

Rusya hesap vermeli! Peki, nasıl ve kime?

Biz 5 yıldır NATO, AB, ABD gibi ”dost ve müttefikler” tarafından hesaba çekilmekten kaçınıp, başından beri desteklediğimiz Suriyeli özgürlük savaşçıları için mevcut kapasitemizin çok azını kullanırken ve sadece işin insani boyutuyla ilgilenip, milyonlarca Suriyeliyi ülkemize kabul ederken… Ve en nihayetinde bizleri o dönemlerde cesaretlendiren müttefiklerimiz tarafından satıldığımız tam olarak ortadayken; Rusya kime hesabını vermeli?

Sahi Rusya’ya hesap sormaya yeltenecek bir mekanizma var mı bu rezil dünya sistemi içerisinde?

Mesela Sayın Cumhurbaşkanının ziyaret ettiği Şili, Peru, Ekvator ülkeleri varsayalım ki ikna oldular Türkiye’nin tezlerinden, mesela kendi çıkarlarını riske sokacak anlamda Rusya’ya karşı bir yaptırım uygulamaya kalkarlar mı acaba, sırf hakkaniyet adına? Ya da ABD kesin bir reflex ortaya koymadıkça Suriye’de her gün onlarca, yüzlerce katledilen ve katledilmiş masumlar için kıllarını kıpırdatacak medeni Avrupa ülkeleri var mıdır acep?

Geçenlerde ABD Başkanı Obama ülkesinde silahlı saldırılar sonucu ölen 7-8 çocuk için gözyaşı döküyordu… Saygı duyuyorum da,  siz hiç gördünüz mü bu beyefendiyi Suriye ya da Müslüman coğrafyasında yaşama hakları her gün onlarca, yüzlerce ellerinden alınan ana karnındakinden,  ölüm döşeğinde olan ihtiyarına yüz binler için gerçek anlamda ortaya bir tepki koyduğunu veyahut risk alarak bu gidişata bir son verilmesi için harekete geçtiğini?

Putin, Hamaney, Esed ve Sisi mutlak surette hesap vermeli !…

Sorumu tekrarlıyorum; Bu hesabı kim soracak ya da bu zalimler kime hesap verecekler?

Hadi kimse sormuyorsa o halde biz soralım da, acaba nasıl?

Selam ve dua ile…