Yeni komuta kademesi belirlendi. Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Yaşar Güler, Deniz Kuvvet Komutanı Koramiral Adnan Özbal, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Küçükakyüz oldu.

Yaşar Paşa’nın Kara Kuvvetleri Komutanı olması ile Genel Kurmay Başkanlığı yolu açılmış oldu. Yaşar Paşa’nın 15 Temmuz alçak darbe kalkışmasında ekibi ile birlikte hainlere karşı verdiği mücadelenin yanı sıra, Terörle mücadelede çok önemli operasyonlara imza atmış bir isim. Ayrıca Yaşar Paşa’nın Jandarma Genel Komutanlığı’ndan Kara Kuvvetleri Komutanlığı’na geçmesinde ayrı bir özellik var. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, yoğun çalışma azmi ve Cumhurbaşkanı ve hükümetin tam desteği ile teröre karşı kararlı mücadelesinde önemli başarılara imza attı.

Bakan Soylu neredeyse her gün 24 saat çalışacak. Normal günlerde gece 03.00’lerde evine dinlenmeye gidiyor ve sabah 07.00’de de görevinin başına geçiyor. Bazı geceler hiç uyumuyor. Dolayısı ile ona bağlı ekip de Bakan Soylu ile birlikte yoğun bir çalışma temposu içinde. Milletimizin refahı ve güvenliği için bu çalışmayı yürütenlerden Allah (cc) razı olsun.

Yüksek Askerî Şûra (YAŞ) kararları ile Kara Kuvvetleri Komutanlığı’na atanan Orgeneral Yaşar Güler, terörle mücadelede Bakan Soylu’nun ekibi içinde uyumla önemli operasyonlara imza atan isim. Terör örgütü PKK’nın yönetici kadrosuna son dönemde vurulan art arda vurulan darbenin mimarlarından. Jandarma, içişleri bakanlığına bağlandıktan sonra yaptığı operasyonlarla milletin gönlüne taht kurdu. Tabii ki, Türk Silahlı Kuvvetleri ve polisin de bu operasyonlarda önemli payı var. Dedim ya, Cumhurbaşkanlığı ve hükümetin desteği ile Bakan Soylu’nun yoğun çalışma temposu başarı getiriyor.

Özellikle terörle mücadele konusunda çok önemli bir dönemin içindeyiz. Memleketin her noktasında tüm güvenlik güçlerinin anlayış, uyum ve heyecan birlikteliği içinde milletimizin huzuru için çalışmalar takdire şayan.

Bu uyumu anlamak için İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun güvenlik güçlerine karşı yaptığı şu konuşmayı hatırlatayım:

“Çok açık ve net ki biz onlara nefes aldırmadığımız andan itibaren vatandaşımızın günlük hayatındaki huzur ve refah standardı daha fazla yükseliyor. Burada büyük bir kararlılık ve uğraş içinde olduğumuz açıktır. Elbette ki bütün bunlara nazaran bizim nasıl bir stratejimiz varsa, maalesef birtakım yerler tarafından desteklenen terör örgütünün de kendine ait adımları söz konusu. Altını çizerek söylemek gerekir ki yüzünüz, bakışlarınız, donanımınız, yetkinliğiniz, kuvvetiniz ve arkanızdaki milyonlarca insanımızın duasıyla bugün terör örgütünü mecali olmayan bir noktaya getirdiniz. Bunu aynı şekilde devam ettireceğiz. Terör örgütüne davranış modelimiz belli ama aynı zamanda jandarmanın asayiş, trafik gibi başka alt başlıklarda da görevleri var. Vatandaşımıza hizmetkâr olacağız. Bir taraftan devletimizin merhametini, şefkatini, hizmet aklını öne getireceğiz, diğer taraftan terör örgütü ile vatandaş arasına büyük bir duvar öreceğiz” dedi.

Yaşar Paşa, Bakan Soylu ile çok uyumlu çalışma modelini Kara Kuvvetlerine de yansıtacaktır. Dolayısı ile Türkiye, Cumhurbaşkanlığı, hükümeti ve tüm silahlı güçleri ile uyumlu çalışmasının neticesini çok daha büyük başarılar ortaya koyacaktır.

Asker görevini, siyaset de görevini yapacak. Neticede milletimizin huzuru için yeni komuta kademesi, milli iradenin hizmetinde olacak.  Milletimize hayırlı uğurlu olsun.

Selam ve dua ile…