Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Bizi, İstanbul Büyükşehir Başkanlığı’na (İBB) da, AK Parti Genel Başkanlığı’na da, Başbakanlık ve Cumhurbaşkanlığı’na da milletim getirdi. Onlar ‘Tamam’ derse, kenara çekiliriz” sözünün karşılığını anlamamak bu olsa gerek.

Cumhurbaşkanı Erdoğan bu sözü ilk kez söylemiş de değil üstelik. Daha önceki seçim dönemlerinde de bu ifadeyi birkaç kez kullandı. Buna rağmen Erdoğan düşmanlığı üzerinden Twitter’da kampanyaya dönüştürüp ‘Tamam’ diyenlere sadece gülüp geçin.

Meclis’teki muhalefet partileri de ‘Tamam’ polemiği yapmaya başladı. Meclis Başkan Vekili Ahmet Aydın’ın söz alan muhalefet temsilcisine ‘sözünüzü tamamlayın’ demesini bile ‘Tamam dedi’ diye söylenen ve sevinen muhalefetin zavallı haline yine en güzel cevabı da Ahmet Aydın vererek, “Tamamlayın derken devam etmesini istediğini ifade etti ve yeni sürecin tamamlanması için ‘Devam’a vurgu yaptı. Twitter, cıvıtır” dedi…

İşte Erdoğan düşmanlığının geldiği boyut. Başta terör örgütleri olmak üzere, örgüt sempatizanları da dahil, ulusal ve uluslararası kaçaklar ve muhalefet bile Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın milletin kararına yaptığı vurguyu anlayamadı.

Erdoğan’ın milletine âşık oluşunu, bu aşkla geldiği günden beri her türlü engele ve 15 Temmuz alçak darbe girişimine rağmen milletten aldığı güçle dik durarak aşkla çalıştığını anlayamazlar. Twitter’dan milletin kararını görmeden sevinenlerin bu paylaşımlarının yine milletimizin yararına olduğunu söyleyebilirim. Çünkü, hiç ummadığımız kişilerin dahil niyetlerini açıkça belli etmeleri ile millet kimin ne olduğunu açıktan görme şansı buldu.

Şimdi saflar daha da belli oluyor. Daha da sıklaşacak ve milletine aşık bir liderden bu millet vazgeçmeyecektir. Böylece tüm engellemelere rağmen, Türkiye’nin geleceğini yeni sistemle yeniden inşa eden Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın sandıkta yine yanında duracak ve millet önünü açacaktır.

Erdoğan’ın Muharrem İnce’yi kabulü…

CHP’de genel başkanlığa bile partisince layık görülmeyen, ancak genel başkan Kemal Kılıçdaroğlu tarafından Cumhurbaşkanı adayı olarak gösterilen Muharrem İnce’nin konuşmalarını dinliyor musunuz? Sığ, boş ve laf olsun diye yapılan konuşmanın dışında bir şey yok. Konuşmasında millete dair hiçbir ciddi fikir göremiyorum. Ama AK Parti Genel Başkanı sıfatı ile Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kabul edişi ile Muharrem İnce’nin ilk kez yüzünün güldüğünü ve kendine özgüven geldiğini gördüm.

Gerçek bir lider ile tokalaşmak İnce’ye iyi geldi. 24 Haziran seçimlerinden sonra Muharrem İnce’nin Erdoğan karşısında ilk turda tüm cumhurbaşkanı adaylar gibi kaybedeceğini ama CHP Genel Başkanlığı için yolunun açılacağını söyleyebilirim. Çünkü Türkiye’nin yeni sisteme geçmesiyle, statüko sona erecek. Tabular yıkılacak. Milletlin değerleri ile kavga edenlerin siyasi mevta olma dönemi başlayacak.

Artık siyasette ‘Biz ne dersek o’ dönemi bitiyor. ‘Millet ne derse o’ dönemi başlıyor. Millete rağmen ortaya konan fikir ve düşüncelerin dayatma döneminin sona erdiği dönem olacak 24 Haziran seçimleri. Twitter’da cıvıtanlar kazanamayacak, millet kazanacak.

Selam ve dua ile…