Belhanda gazetecilere, “Ben 10 numara değilim, 8 numara pozisyonunda oynuyorum” sözlerini dün adeta sahaya gömdü. Belhanda sahanın her yerindeydi, bunu 8 numara veya 10 numara ile adlandırmaya gerek kaldı mı?.. Bence kalmadı. Belhanda muazzam bir oyun sergiledi ve iç sahada takımının hücum gücü oldu. Topla beraber kaleye gitmesi, sürekli şutlarla kaleyi yoklaması ve birbirinden güzel paslarla takımını galibiyete taşıdı. Oyundan çıkarken ise Fatih Hoca’nın takdirini celbetti. Bundan sonra çok farklı bir Belhanda izlememiz gerekiyor; sen, Trabzonspor maçıyla artık 10 numara oldun.

Diagne pişmeli

Diagne’ye gelince bireysel oyun tarzını biraz daha arka plana bırakmalı, hücum hattında kaleye direkt gitmek yerine arkadaşlarıyla beraber hücuma çıkması gerektiğini düşünüyorum. Kasımpaşa bireysel oyunu kaldıran bir takım; ama Galatasaray öyle değil. İlk maçına göre, Diagne henüz karşılaşmanın başında yakaladığı net pozisyonlarla Galatasaray’a ne kadar faydalı olacağını göstermiş oldu. Fatih Hoca, gün geçtikçe Diagne’yi en iyi hale getireceğinden hiç kuşkum yok. Ayrıca Diagne’nin gördüğü gereksiz kart böyle büyük maçlar için ciddi bir tehlike.

Luyindama dikkat etmeli!

Galatasaray’ın yeni stoperleri Luyindama ve Marcao topu oyuna çok faydalı bir şekilde sokuyor. Luyindama ve Marcao, gelişigüzel vuruşlar, rakibe verilen hatalı paslar yerine daha sakin ve etrafına bakarak oynadıkları vakit, Galatasaray hücuma daha kolay ve sonuç alabilecek şekilde çıkacaktır. Ama bir sıkıntı var. O sıkıntı da her 2 oyuncunun kolay çalımlar yemesi. Dün geceki karşılaşmada Luyindama, Nwakaeme’den üst üste çalımlar yedi. Bu yediği çalımlar ve Nwakaeme’ye karşı aynı hataları üst üste yapması diğer maçlarda Galatasaray’ı sıkıntıya sokabilir. Yeni oyuncuların takıma adaptasyon sağlamasıyla birlikte daha iyi bir futbol ve şampiyonluk hiç de uzak gözükmüyor…