Bakmayın siz, içimizdeki yerli/yabancı oryantalist medya mensubu aydın, yazar, çizer ve akademisyen analistlerin ve bır kısım politikacıların, ‘Demokrasi’ kavramı merkezli 15 temmuz da yaşananlara bir sosyoloji gerçeklik inşa etme gayretlerine.

‘Demokrasi Şehidi’ gibi absürt tanımlamalara hapsedilemeyecek ve bu kavramı kullanma heveslilerinin havsalasının alamayacağı, aklının basmayacağı bir ”Dirilişe” in hikayesinin başlangıcıdır 15 Temmuz.

‘Seyru Süluk’ tasavvufi bir terimdir.

Varoluşunu kemale erdirme yolu anlamına gelir.

Yoksulluk ve kederden yolu meyhanede tıkanmış, nafaka derdinden ayağı mescidleri unutmuş olanlar başta olmak üzere, binbir dert, keder ve tasa ile yoğrulmuş, her türlü zihni, akli manipülasyonla tarihinden değerlerinden koparılmaya çalışılmış bir ‘toplum’ ansızın silkinip üzerindeki kirleri, tozları silkeleyerek, sela ve ezanlarla, tekbir ve selavatlarla özüne, toplumların kemali olan ‘MİLLET’ olma vasfına yöneldi.

Bu yöneliş, yalnızca küresel fıravunların uşağı üç-beş çakalın bastırılmasından ibaret değildir.

‘Meyhanedeki adam’ ile Allah, sarhoşla arasında yalnızca bir şişe olduğunu ve bu şişeyi kırıp şehadete koştuğunu, Allah ile arasında cennet olanların, evlerinden çıkacak takatı bile bulamadığını göstererek, modern/ geleneksel ve sufi kalıplar içinde ‘Din Mühendisliği’ yapıp, dindarlık endüstrisi oluşturanların pazarını darma dağınık etti.

Daha çok yazılacak hikmetler vardır ve zamanla sonuçları tezahür ettikçe 15 Temmuz 2016 tarihinin öneminin bütün bir dünyayı etkileyecek ve insanlığa yön verecek bir ilahi nefesin başlangıç noktası olduğunu, bir ilahi nefesle  ‘kün’ emrinin ‘feyekün’ oluş sürecini göreceğiz.

Bir toplumdan ancak böyle bir 15 temmuz gibi seyru süluk ile ‘Millet’ olma vasfına dönülürdü.

200 yıldır ilk defa ehli küffar milletinin taarruzu karşısında geri çekilmedik.

İttihadı anasır dedik çekildik.

İttihadı İslam dedik çekildik.

Türkçülük dedik çekildik.

Ya Allah, Bismillah, Allahu Ekber, dedik, dimdik durduk, püskürttük.

Bundan sonra bu aziz Türk Milletinin tarihi fütuvvet ve fütuhat tarihi olacaktır vesselam…