Evanjelizm Türkiye’de tutuklanan ABD’li papaz Andrew Brunson ile birlikte gündeme geldi. Türkiye ve ABD arasında krize neden olan Papaz Andrew BrunsonEvanjelizm mezhebine mensup. ABD Başkanı Trump ve Başkan Yardımcısı Mike Pence de mezhebin ABD yönetimindeki en etkili temsilcisi olarak görülüyor.

Evanjelist ve Evanjelik kelimeleri farklı anlamlara gelmektedir. Evanjelist sözcüğü en basit anlamıyla “Hristiyanlık bildirisini vaaz eden, yayan kişi” anlamına gelir. Evanjelik sözcüğü ise daha çok Protestan Kilisesi’nin muhafazakar kesimini nitelemek için kullanılır. Evanjelikler, ABD’yi kuran ve tutuculuğuyla bilinen Protestan mezhebi Puritenler’in devamıdır. Evanjelizm merkezli bu akımın mensuplarına ve zamanla liberal Protestanlar haricindeki tüm Protestanlara Evanjelik denmeye başlandı.

Lutherci Protestanlık ile başlayan; Püritenizmleolgunlaşan;ABD’de Jimmy Carter, Ronald Reagan ve Baba Bush’un başkanlıkları döneminde adım adım gelişen Evanjelizm, 11 Eylül’den sonra Oğul Bush ile Küresel Emperyalizmi yönlendiren esas güç haline geldi. Ortadoğu’yu bu zihniyet kan gölüne çevirdi ve hala emellerini sürdürme derdinde.

Amaçları ‘Büyük İsrail’i kurmaktır. Bunun için de engel gördükleri güçlü ülkeleri zayıflatmak ve hatta parçalayarak küçültmek ve daha sonra amaçlarına kavuşmaktır.

Rahmetli Erbakan’ın tam da Evanjelistler gündeme gelince, daha önce yaptığıkonuşması sosyal medyada dolaşmaya başladı. ‘O hep haklı çıktı’ dedirten cinsten olan konuşmasını bir hatırlayalım:

Erbakan anlatıyor:

“Bush (Dönemin ABD Başkanı) dediğin budala adam Evanjelizm meshebi üyesi. Yüz sene evvel Yahudiler tarikatın bir mensubu ‘ben İsa Aleyhi Selam için çalışıyorum’ diyor.Halbuki tamamen İsrail için çalışıyor.  ‘Onun gelmesi için büyük İsrail’in kurulması lazım’ diyor. Niye Hristiyanlar İsrail’i bu kadar kurmaya çalışıyorlar?Çünkü Yahudi onları aldatmış.Ona diyor ki ‘siz Mesih İsa (a.s) bekliyorsunuz ya, biz de bekliyoruz.Ama sizin elinizdeki İncil de İsa (a.s) gelmesinin şartları yazılmamış.Bizim Tevrat’ta yazıyor’ diyor.Halbuki onları Kabala’dan (Kabala incili) almışlar.Niyeymiş İsrail kurulacakmış. Büyük İsrail kurulacakmış o yüzden emniyeti için bazı bölgeler kontrol altına alınacakmış. Süleyman mabedi yapılacakmış. Bunlar yapıldığı takdirde yeryüzü Mesih’in İsa (a.s) gelmesi hazır olacakmış.

Protestanlığı zaten Yahudiler kurmuştur.Kapitalist nizamı yerleştirmek için Papalık faize karşı çıkıyordu.Faizi helal sayan ayrı bir din kurdular Hristiyanlığın içinde, Hristiyanlığı değiştirdiler. Asırlardan beri hep aynı plan için çalıyorlar.Onları da şimdi emirlerine amade olarak kullanıyorlar.

Önce Türkiye’yi işsiz bırakın bir, aç bırakın iki, borca esir edin üç ve dininden uzaklaştırın dört.Yumuşaklıkla yapın ondan sonra kolayca yutun. Ne zaman oluyor bu? 80 sene önce…

80 senedir bunun için uğraşıyorlar. Bizi işsiz bırakmak, aç bırakmak, borca esir etmek ve dinimizden uzaklaştırmak için.”

Rahmetli Erbakan’ın konuşmasını dinleyince bugün Amerika ile olan kavgamızı çok daha net anlıyoruz. Dövizin yükselmesini, ekonomi savaşını bu sözler ne kadar da açık bir şekilde anlatıyor değil mi?

Hayır, bu sefer kazanamayacaklar. Kaybedecekler. Çünkü biz daha çok bir olmayı bu sayede öğrendik.

Selam ve dua ile…