Galatasaray, kendi evinde Gençlerbirliği’ni ağırlamıştı. Aslan, Benfica maçının ilk dakikalarında Gençlerbirliği nostaljisi yaşadı. Erken gelen gol Galatasaray’ı ve taraftarı şoka soktu. Sarı-kırmızılı ekip Selçuk İnan’ın penaltı golünden sonra adeta “dirildi”. Aslan eşitliği yakalayınca Benfica kalesini ablukaya aldı. İlk yarının sonlarına doğru Podolski’nin golüyle sarı-kırmızı ekip 2-1 soyunma odasına önde gitti.

İkinci yarıda sahada kendine güvenen bir Galatasaray vardı. Skorun da verdiği rahatlıkla Aslan, ikinci 45 dakikayı oldukça rahat oynadı. Galatasaray’ın bu kadrosu bence gayet iyi. Hatta çok çok iyi. Bu kadrodan en fazla bu kadar verim alınabilir. Sarı-kırmızı ekip bu galibiyetle Şampiyonlar Liğ’inde resmen küllerinden doğdu. Dirildi. Savaştı ve kazanmayı bildi. Aslan’ın Benficay’ı yenmek için defans ve hücum yapması gerekiyordu. İstedikleri gibi de oldu hem defans hem hücum galibiyeti getirdi. Bu sezon sarı-kırmızılı ekibi defans taşıyor. Geçtiğimiz sezonda Galatasaray’ın en büyük sıkıntısı defanstı artık defansta da sorun kalmadı. Taşlar yerine oturmaya başladı. Defansında verdiği katkıyla Galatasaray skor olarak gerideyken bile eşitliği yakalayıp galibiyete kadar uzanabildi.

Maça damgasını vuran isimler ise Chedjou, Hakan, Selçuk, Sneijder ve Podolski’di. Chedjou ve Hakan’ın performansı göz doldurdu. Uyumlu bir oyun sergileyerek takımlarına Benfica karşısında büyük katkıda bulundu. Selçuk ve Sneijder ise kalitesini ortaya koydu. Hiç tartışmaya gerek yok. Gecenin bana göre en büyük yıldızı Alman Panzeri Podolski’di. Takımını galibiyete taşıyan golü attı ve birden fazla pozisyona girdi. Ceza sahası dışından 2 güzel şutu vardı. Ama şöyle bir söz var ; “top yuvarlak, maç 90 dakika” aynen böyle oldu. Podolski’nin harika şutları kaleyi tutmadı aslında topun canı kaleye girmek istemedi desek yeridir. Başarılı oyuncu Benfica maçında takımına büyük katkıda bulundu. Bundan sonraki maçlar içinde aynı performansı sergilemesi gerekiyor. Maçın kötü oyuncusu ise Umut Bulut. Her zaman iyi niyetinden şüphem yok ama Galatasaray’a daha diri bir Umut lazım olduğunun da altını çizmekte fayda var.

Aslan derbiyi düşünmeden oynadı

Sarı-kırmızılı ekip Benfica karşına çıkarken derbiyi düşünmediği gayet net ve ortadaydı. Sergilediği oyun tarzıyla da kanıtlamış oldu. Ama her şey geride kaldı artık düşünmesi gerekiyor. Aslan Benfica’yı mağlup etti. Bu galibiyetle moral depolayan sarı-kırmızı ekip Kadıköy’de şeytanın bacağını kırmayı planlıyor. Galatasaray, Kadıköy’de resmen galibiyete hasret. Yıllardır ezeli rakibini Kadıköy’de yenemiyor. Fenerbahçeli taraftarlar ise 6 attıklarını unutmuyor. 5 yediklerini kabullenemiyorl. Bu böyledir derbilerde artık oyuna değil skora bakılıyor. Galatasaray ne kadar iyi oynarsa oynasın Fenerbahçe Kadıköy’de galip gelmenin bir yolunu buluyor.

Not: Derbilerde sadece futbol konuşulsun kavgaya gürültüye gerek yok. İnşaallah sahada bir gerginlik olmaz ve taraftara yansımaz. Tek isteğimiz bu ve zor bir şey istemiyoruz. Her iki takımında oyuncularının profesyonel davranması dileğiyle. Her iki takıma da başarılar diliyorum. Bu sefer gerçekten iyi oynayan kazansın.