“FETÖ gibi diğerleri de potansiyel tehlikelidirler. Hepsi ile mücadele edilmeli” diyen batıya yaren olmak isteyenler bu sözleri sizlere ithafen kaleme alıyorum.

Maalesef bu batılı ufuk çizgisi ile uçurumun kenarında dolaşan ve bu düşünceye sahip olan mahluklar azımsanamayacak kadar az değildir.

Kendilerini, 1000 yıldır ümmet omurgası olan cemaatlerin en güzel kelamı, ümmetin birlik lafzını kullanarak kendilerini lanse eden ancak terör örgütü olan FETÖ’nün kanlı darbe teşebbüsünden sonra tüm cemaatlere yönelik bir düşmanlık başlamıştır. Her koldan… Evet FETÖ darbe yapamamıştır, ama cemaatlere bir darbe indirme teşebbüsünün yolunu açarak zavallı insanlara yine yol göstermiştir.

Ülkemizde 1000 yıldır İslâmiyet’i yeşerten, 1000 yıldır insanlarımızın dirilişini oluşturan ana damarlarını, köklerini oluşturan ehli sünnet cemaatlere karşı olmak, bunları FETÖ’den ayırmamak hatta aynı olduğunu söylemek ayrı bir zavallılık vedahi başlı başına bir felâkettir. Daha büyük bir felaketin önünü açmaktır.

Açıkça belli olan SAPIK FETÖCÜLER VE EHLİ SÜNNET CEMAATLERİN arasında nasıl bir fark var beraber bakalım;

1. FETÖ’nün tasmasını tutan CIA’dır. Cemaatler ise yerlidir, bizdendir. Çünkü ÜMMETTİR… Birliğin ve berberliğin simgesidir.

2. FETÖ gizlilikler içinde bilinmeyen bir gizlilik biçimi ile gizlenir, devletin en önemli ve en kritik kurumlarına sızmaya çalışır. Ümmeti yönlendiren sağlam idarecilerin koltuğuna göz dikerek onları alaşağı etme çabasındadır. Cemaatlerin ise alınları aktır, kendileri meydandadırlar. Kesinlikle devlet ve millet düşmanlığı yapmazlar. Çünkü onlar İmam Azam’ın Fıkh-ı Ekberinde geçen “Devlet Başkanı zalim olsa dahi ona beddua edilmez, ancak dua edilir” kaidesince ehli sünnetin duruşunu bilirler.

3. FETÖ’nün derdi, cemaatlerde olduğu gibi hedefi İslâm’ı, ilmi, irfanı, iman hakikatleri yaymak, ümmeti benimsetmek değildir. Türkiye’de hatta dünyada FETÖ diktatörlüğü kurmaktır. Batının 1000 yıldır yapamadığını yapmaktır. Batı hükümranlığı kurmaktır.

4. FETÖ için İslâm amaç değildir. Kendisini ve organlarını hedefe götürecek bir araçtır. Cemaatlerde amaç İslâm’ı yaşamak, yaşatmak ve yaşattırmaktır. Allah’a yönelmek, iyi bir kul ve uhuvveti yaymak ve ehli sünneti şiar edinmektir.

5. FETÖ sadece kendi organına omurga adam yetiştirirken, cemaatler ise ümmetin cemiyetlerine islamı yaşayan, yaşatan ve yaşattıran kaliteli insanlar yetiştirmeye gayret eder.

Sadece bu kadarı ile yetinelim. Say say fetönün sapıklıkları bitmez… FETÖ ayrı, cemaat ve tarikatlar ayrıdır. FETÖ’ye bakarak bu güzide tasavvufun kaynaklarına çarpık nazar ile nazar etmemek ümmetimizin üzerine bir vazifedir.

Cemaatler çöl içinde vahadırlar. Aralarında itikadi hataları olmaksızın ehli sünnet cemaatler üzerinden bu denli yanlış bir toptancılık yapmak ve yaymak cinayettir, kabul edilemez.

Son yılların önemli düşünürlerinden, iftiharımız, fikir kalesinin lideri üstadım Yusuf Kaplan ısrarla yazıyor, ikaz ediyor bu çapsızlıkları:

“FETÖ, asla bir cemaat değildir. FETÖ; cemaat kılığına bürünmüş, İslâm’ı protestanlaştırarak dönüştürmeyi amaçlayan, küresel sistemin bir projesidir. Bir şer şebekesidir.”

Anlayan anladı, anlamayan ahmaklaştı. Ufkun ve şuurun sabiteli ise anlarsın. Mutlak İlme inancın ne derece ise o denli anlarsın. Kalbi çürük olanların bakışı ile bakarsan ruhsuzluk sahrasında çapsızlaşır, susar ve susuz kalırsın. Yaşayamaz, yaşatamaz ve yaşattıramazsın.

Vesselam…