Asırlar önce içimize sızan oryantalistlerin üzerimizde oynadıkları oyunlar artık netice gösterme aşamasında… artık onların bıraktıkları bu neticeyi ortadan kaldırmak için bir medeniyeti ihya etmeye çalışıyor ve çabalıyoruz. İslamın temel kaynaklarında oynama yapmak isteyip lakin başaramayan oryantalistlerin ruhumuza işledikleri kirleri atmakta adeta güçlük çekmekteyiz. Artık oryantalizmin ruhumuza işlediği her çeşit tesiri, her Müslüman ferdin ufuk, şuur ve ruhundan temizlemek için dünya çapında bir seferberlik başlatmak ve bu minvalde ilerlemek zaruridir.

Bu seferberliğin zor olmasından dolayı medeniyet tasavvurundan ve inşa, ihya sürecinden başlıyoruz. İnsanların ruhundan ve zihinlerinden söküp atılan medeniyet tasavvuruna giden yol şayet açılırsa, o hedefe doğru çıkan her basamak, insanların yanlış anladığı medeniyet tasavvurunu da bir nebze telafi edecektir. Bu sebeple batının başka çeşit hamleleriyle yoğun şekilde vakit kaybetmek yerine, meselenin de ehemmiyetine değinmek için muhtasar bir çok tesbitlerde bulunuyoruz. Batıya dair tesbitlerin bu daire içerisinde okunması ve aşırı teferruat aranmaması da zaruridir.

*

Oryantalizmin ana hedeflerinden ilki bizlerin ruhunda var olan aklı selimi imha ederek müslümanların hedeflerini saptırmaktı. Akl-ı Selim ortadan kaldırılıp bizlerin ruhuna işleyerek yayılan batılılaşma neticesinde farklı bir akıl formu icat edildi. Böylece bizlerin idrakleri batılı yaşantıya uymaya mahkum edildi. Batılı akılla okumaya başlayıp ve bu minvalde anlamaya çalıştığımız için, artık ne okuduğumuzun ve anladığımızın önemi de kalmadı. Bizler batılı akıl ile Kur’an-ı Kerim’i okumanın, oryantalist okuma olduğunu fark edemedik. Hala farketmiş değiliz…

İslamın bizlerde temel prensiplerini bünyeleştiren bir aklı selim inşa ettiğini unuttuk. Akl-ı Selimi o kadar unuttuk ki, akıl ve akl-ı selimle ilgili bir tane kitap telif edemez, bir tane tetkik ve tahkik faaliyetinde bulunamaz hale geldik.

Akl-ı Selimi insanların ruhuna işlememek, batılılar gibi bir yaşantı sürmek onların ufukları ile hareket etmektir. Bizler batılılar gibi düşünecek ve İslam’ı oryantalistler gibi okuyacaksak, İslam’a neden ihtiyacımız olduğunu izahta zorlanırız. Bu zorluk ile kendi ruhumuzu ve ufkumuzu kaybederiz. Hayatımızın her anını onların bize kurduğu tuzaklara düşerek yaşamak zorunda kalmak batılıların tasmasını boynumuzda taşımaktır. Kısacası batılılaşmaktır.

Vesselam!