Sayın Ahmet Davutoğlu’nun partisini kongreye götürme kararı alması ve aday olmayacağını açıklamasıyla birlikte başlayan yeni genel başkan ve başbakan kim olacak tartışmaları ve Davutoğlu’nun böyle bir kararı neden aldığı konusunda spekülasyonlar yapılmaya devam ederken, çok kısa bir zaman dilimi içerisinde AK Parti yeni genel başkanını, MKYK’sını ve dün itibariyle de yeni kabinesini belirledi.

Her ne kadar dokuz bakanlıkta değişime gidilmiş ve bazı yer kaydırmaları yapılmış olsa da, genel itibariyle kabinenin göz doldurduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz. Yeni bakan olan isimlerin en az halefleri kadar nitelikli isimlerden oluşması ve yürütülen tahminlerin aksine kuşatıcı bir liste olması, gönüllerin huzur bulmasını sağladı. Bu nedenle özellikle Sayın Binali Yıldırım ve bu listeyi onaylayan Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ı gönülden kutluyorum. Bilmiyorum farkındalar mı ancak ciddi bir dalgalanmaya böylelikle ön almış oldular. Özellikle dün kabine açıklanmadan stresli saatler geçiren ekonomi piyasaları, kabinenin açıklanması ve Mehmet Şimşek isminin yerini koruduğunun görülmesiyle birlikte normal seyrine geri döndü. Her şeyden önce bakanlıklara getirilen her bir ismin ilgili bakanlık faaliyetleri konusunda tecrübe sahibi olduğunu biliyoruz. Bugün gazetemizi okuyanlar bakanların geçiş deneyim ve birikimleri hakkında detaylı bilgiye sahip olabileceklerdir. Açıkçası bu kabine yapısı  hem Türkiye’nin 2023 vizyonu hem de AK Parti’nin iç dinamiklerini kuşatıcılığı ve temsili açısından oldukça tutarlı ve başarılı bir denkleme sahip.

Bu vesileyle AK Parti içersinde bir süredir devam etmekte olan bazı lüzumsuz ve rahatsızlık verici söylentilerin, enerjimizi boşa harcamamıza neden olan gereksiz tartışmaların, yeni bir heyecan yaratan bu kabineyle birlikte sona ermesi en büyük dileğimizdir. Özellikle bir kısmı sanal dünyada köpürtülen fitne fücur, haset, kibir, gıybet ve ahlaksızlık yüklü cereyanların bir an önce son bulması da yine arzuladığımız bir durumdur. Aklıselimin ve meşveretin elden bırakılmadığı, ülkemizin ve insanımıza hizmet etme erdeminin en yüksek derece kuşanıldığı bir dönemin bu yeni kabineyle birlikte yeni baştan  inşası, tüm vatan sevdalıların bir ve beraber olarak ileriye bakması, mazlumların hukukunun korunmaya devam edilmesi bizleri ziaydesiyle mutlu etmeye yetecektir. Hayırlı olsun…