Müslümanlıklarından ziyade kapitalizm karşıtlığı ile gündeme gelen bir grup vatandaşımız, referandum öncesi yayınladıkları broşürde “Tek güç sahibinin Allah olduğunu, devlet sisteminde gücü tek elde toplamanın Allahlık taslamak olduğunu, Nemrutluk, Firavunluk ve Ebu Cehillik anlamına geldiğini ve referandumda “Hayır” demenin Kur’an-ı Kerim’e uymak olacağını” ilan etmiş. Bu gidişat pek hayırlı değil, Allah sonumuzu hayretsin!

Bir partimizin eski genel başkanlarından biri referandumda “Evet” çıkması durumunda halkın seçeceği cumhurbaşkanının yetkileri hakkında “Böyle bir yetkiyi peygambere versen peygamberi bozarsın. Olmaz, kimseye bu yetki verilmez, verilmemeli!” demiş. Aynı eski genel başkan başka bir konuşmasında “Vatansever olan referandumda Hayır oyu kullanır” da demiş.  Bu gidişat pek hayırlı değil, Allah sonumuzu hayretsin!

Cumhurbaşkanlığı Sistemi’nin İslam dinine aykırı olduğunu savunan bir diğer parti genel başkanı da “Bu sistem inanç açısından da doğru değil, İslamiyet’te istişare vardır. Burada öyle bir şey yok. Her şeye tek başına karar verecek“ demiş. Bu gidişat pek hayırlı değil, Allah sonumuzu hayretsin!

Siirt’te, Anayasa değişikliği referandumu ile ilgili Evet çalışması yürüten bir partinin Kadın Kolları üyeleri, broşür dağıttıkları mahallede taşlı saldırıya uğramış. Bir kadın kaşına, bir kadın da omzuna isabet eden taşlarla yaralanmış.  Bu gidişat pek hayırlı değil, Allah sonumuzu hayretsin!

Bir televizyonumuzun yaptığı sokak röportajında  ‘Hayır’ oyu kullanacağını söyleyen bir vatandaşımız “Müslüman olduğum için “Hayır” vereceğim. “Evet” verenler bence Müslüman değildir.” demiş. Bu gidişat pek hayırlı değil, Allah sonumuzu hayretsin!

Türkiye’nin 40 yıldır mücadele ettiği  terör örgütünün sözde Avrupa sorumlusu Anayasa’ya hayır oyunun kesinlikle verilmesi gerekiyor. Böyle bir Anayasa çıkarsa, tek parti, tek lider sultası altında hiçkimsenin kendisini ifade edebileceği bir imkân olmaz demiş. Bu gidişat pek hayırlı değil, Allah sonumuzu hayretsin!

Alman devlet kanalları ve birçok yayın organı -burası çok ilginç- Türkiye’de yapılacak olan referandumda “Hayır” çıkması için çaba gösteriyormuş. Gazete manşetlerini Türkçe atarak, “Evet” çıkması durumunda Türkiye için çok kötü şeylerin olacağını söylüyormuş. Bu gidişat pek hayırlı değil, Allah sonumuzu hayretsin!

15 Temmuz darbe girişimleri millet tarafından püskürtülen FETÖ müntesipleri, kaçıp iltica ettikleri Avrupa memleketlerinin matbuatlarında ve kulislerinde “Hayır” propagandası yapıp, Cumhurbaşkanlığı sistemine geçildiğinde Türkiye’de demokrasinin biteceğinden dem vuruyorlarmış. Bu gidişat pek hayırlı değil, Allah sonumuzu hayretsin!

Laik olanın bildiğin teokratik devletçiye evrildiği, özgürlükçü geçinenin elinde değnekle gezindiği, halkçının halka hakaret ettiği, millicinin milletten çekindiği, darbecinin demokrasi havarisi kesildiği, teröristin barış elçisi postu giydiği çok garip ve bir o kadar da tehlikeli bir dönemece giriyoruz. Bu gidişat pek hayırlı değil, Allah sonumuzu hayretsin!