Evet… Deplasman yasağı kalktı, hafta sonu derbi var. Peki neler olacak, düşünebiliyor musunuz? Direkt kötü olaylar geliyor aklımıza, üç büyükler arasında yasak öncesi neler oldu, neler betti herkes biliyor. Her derbi öncesi ve sonrası kavgalar, bıçaklı yaralamalar, adam öldürmelere kadar gidiyor bu işin ucu. Futbol yüzünden adam öldürmek, yaralamak normal mi? İnsanoğlu için normal değil, nasıl bir “futbol terörü” var içimizde, bilmiyorum. Futbol sevgisi değil ha! Futbol terörü! Allah’ın verdiği canı kimse alamaz, bildiğimiz halde 90 dakikalık bir mücadele için birbirimizi yiyoruz.

Futbol, dostluk bu değil, bu tamamen cahilliktir. Herkes istediği takımı tutmakla özgürdür, ben sarıyı tutarım başka biri kırmızıyı.

Söylemek istediğim, maç öncesi ve sonrası şunu duymayalım: “Döner bıçaklarıyla dalalım abi.” İnsanız arkadaşlar, kim kime dalıyor, ne oluyor yahu! Bana deplasman yasağı kelimesi tam olarak bunu anlatıyor. Hafta sonu Galatasaray ile Beşiktaş karşı karşıya gelecek, her iki takımın taraftarlarını da dostluğa, arkadaşlığa davet ediyorum. Türk futbolunda, maç öncesi ve sonrası dünya basınında Türkiye’de şu takımla şu takım maç yaptı ve maç sonrası bilmem kaç kişi yaralandı bilmem kaç kişi öldü diye haberler duymak istemiyoruz.

Bu tür haberler yerine, Türkiye Lig’inde iki takım karşılaştı, taraftarlar bir birlerine saygı, sevgi gösterdi, olaysız bir derbi oldu diye duymak istiyoruz. Bunları anlatarak çok mu şey istiyoruz? Bence fazladan hiçbir şey istemiyoruz, sadece olması gerekeni istiyoruz. Tabi ki, başta futbolcuların birbirlerine saygı göstermeleri lazım.

Şimdi dönüyoruz en başa, olaya direkt taraftardan girdik, neden taraftardan girdik? Futbolculardan girmemiz gerekiyordu değil mi? Futbolcular kendi aralarında sorun yaşamazsa, taraftarlar zaten sıkıntı çıkarmaz. Bilmem ne takımının bilmem ne futbolcusu maçta şu hareketi yaptı bas küfürü. Oluyor mu arkadaşlar? Olmaz! Bunu duyan taraftar, durur mu? Durmaz! O halde futbolcular örnek bir futbol oynamalı, derbi sonlarında futbol terörü yaşanmamalı, her takım misafir olarak deplasmana gitmeli. Misafir olarak gelen takım ağırlanmalı, ilgi gösterilmeli.

Aziz Yıldırım gibi olmamalı; Yıldırım, “Galatasaray’ın stadına gitmem” diyor. Yasak kalktı, neden gitmiyorsun Yıldırım? Dostluk varken neden düşmanlık yapıyorsun? İnsan bu soruların cevabını merak ediyor aslında. Cevabı herkes biliyor ama bilmezlikten geliyor, tıpkı benim gibi. Bu kulübün başkanı böyle yapıyorsa, başka kulübün taraftarı neler yapmaz? Kulüp başkanları böyle yapmamalı, aralarında düşmanlık beslenmemeli. Rekabet etmek, düşmanlık değildir, öyle görülmemeli ve öyle anlamamalı. Bakalım, sezonun ilk derbisi ve ilk yasağı kalktı, neler olacak neler bitecek.