Sanki Dursun Özbek, skandal kararlarla Galatasaray’ı bitirme peşinde, izlenim bu. Aslında daha karar vermedi skandal için ama vermek üzere. Neden mi bahsediyorum? Tabi ki de teknik direktör konusundan. Kulübün parası yok diyorsun, durumlar hiç iyi değil diyorsun, 4 tane yabacı teknik adam bakmanın sebebi ne? Çok merak ediyorum, gerçekten ne yapmaya çalışıyor Özbek? Her karşılaşmada taraftar istifa diye bağırıyor, umurunda değil. Hiç mi rahatsız olmuyorsun? Çözüm üretmek sana göre değil (en iyi çözümün bileklikti.) Defalarca yazıldı, söylendi, istifa et. Galatasaray’ı gerçekten seviyorsan istifa et.

Mali açıdan kulüp sıkıntıda ise neden yabancı teknik adam peşinde koşar bir insan? Tamam, haklısın durumlar kötü, o zaman sen mevcut kadroyla elinden geleni yap. Teknik direktör olarak takımın başına Taffarel’i getirseydin şu an Başakşehir ve Akhisar maçlarını kazanmıştın. Taffarel’i takımın başına getir, sağdan soldan teknik direktör arama. Bu sezonu mali sıkıntıları kapatmak için feda et. Feda etmedin, resmen Galatasaray’ı batırdın.

Galatasaray bu sezon Avrupa’ya gitme hakkı kazanamazsa, ceza da kalkmayacak, seneye ertelenecek; seneye de Galatasaray’ı aynı sıkıntıya sokacaksın.

Tepki sadece benden değil, öbüründen değil. Galatasaray’ın taraftarının hepsinden tepki görüyorsun. Bu yüzden kulübü düşünerek karar ver. Yapılacak kongrede her şey ortaya çıkacak.

YENİ BAŞKAN ŞART

Galatasaray’ın başına yeni başkan şart, bunu herkes görebiliyor, anlayabiliyor. Takımın başına yeni başkan seçilirse, Özbek gibi aynı hataları yapmamalı. Bu sezon zaten bitti gitti. Mali açıdan bu sezonu hiçe sayması gerekiyor, gelecek olan başkanın. Sadece her kim olursa olsun, takımın başına kim gelirse gelsin, tek bir şey biliyorum, Avrupa cezasından kurtulmak için bu sezonu üst sıralarda tamamlamalı Galatasaray. Yeni sezonda ise ciddi transferler yapılmalı, Galatasaray’ın kadrosu tamamen değişmeli. Genç oyunculardan kurulu sağlam, işini iyi yapan oyuncular getirilmeli. Kaliteli transfer yapmazsan bir oyuncuda 3’e 5’e bakarsan başarılı olamazsın, bu bir gerçek.

TARAFTAR AYSAL’I ARIYOR

Galatasaraylı taraftarlar eski başkan Ünal Aysal’ı mumla arıyor desem yeridir. Kimine göre Galatasaray’ı Aysal batırdı, borca soktu. Kimine göre Aysal, Galatasaray için elinden gelenin en iyisini yaptı. Bana göre de ortada götürdü başkanlığı, yani gerçekten başkanlık yaptı. Kulübün borcu olduysa getirdiği oyuncular ortada, yakaladığı başarılar ortada. Dursun Özbek ile Ünal Aysal kıyaslanamaz. Her kulübün kendine göre sıkıntısı vardır, olmadan olmaz en köklü kulüpler bile sıkıntıda olabiliyor. Chelsea, Manchester United, Liverpool gibi köklü kulüplerde bile böyle sorunlar oluyor. Ama he ne olursa olsun, gerçekten iyi transferler gerçekleştiriyorlar. Sıralamada orta sıralarda oldukları halde, her maça şampiyonluk maçıymış gibi çıkıyorlar. Yani asıl merak ettiğim, neden Türkiye Ligi’nde hep böyle başkan sıkıntıları çıkıyor. Kulüplerini borç bataklarına sokuyorlar? Bu sorunun cevabını da sizlere bırakıyorum.