Konyaspor deplasmanında yeni takviyeleriyle ne yapacağı ya da Cocu’nun nasıl bir on bir deneyeceği merak konusuydu Fenerbahçe’de. Ligde henüz mağlubiyeti olmayan Konyaspor’a karşı kolay bir maç olmayacağı kesindi. Üstelik Rıza Çalımbay gibi kaliteli bir hocaya ve tıka basa dolu türbinlere sahipken… Beklendiği gibi oldu baskılı ve atak başladılar Konyalı oyuncular maça. Ömer Ali ile ilk fırsatı kaçırdılar ardından Jahoviç, Jonsson ve Yatabare ile maç sonuna kadar golü kovaladılar. Fenerbahçe çok kötü başladığı maçı, şansı ve direnişi sayesinde bir golle üç puanı almasını bildi.

Son Kayseri maçında üç gol yemesine rağmen kaleyi yine Harun’a teslim eden Cocu’nun bu hamlesi doğruydu. Hasan Ali’nin yerine İsmail Köybaşı önde Mehmet Topal ve Jailson ile savunma yapmaya çalıştılar. Sağda Şener’in ara ara bindirmeleri etkiliydi. Geçtiğimiz sezon Aykut hocanın değişmezi olan Aatıf, takım oyunu için mevcut kadroda en iyisi benim der gibi Cocu’yu da etkilemiş. Benzia ilk maçı olmasına rağmen bence iyi işler yaptı. Sadece biraz daha zamana ihtiyacı var kumaşı iyi gibi. Mesela Eljif’e gol de yaptığı asist yetenek ve futbol zekası birleşimi ince bir işti. Tecrübeli Ayew ne kadar iyi niyetli olsa o da varla yok arası gidip geldi. Slimani için ayrı bir parantez açmak gerek; evet geldi geleli henüz tek golü var ama oyun anlayışı çok farklı. Sürekli sağa ve sola deplase olan oyunu isteyen golü arayan rakibi yıpratan bir tarzı var. Sonuçta Fenerbahçe, Konyaspor engelini direne direne tek gol ve üç puanla aştı.

Bir başka direniş de hafta içinde Başkan Ali Koç’un camiaya sesleniş programında yaşandı. Birkaç basın mensubunu ama doğru ama yanlış bu programa almadı. Tabii bu durum martavala teşne olanlar için bir fırsat oldu; hedef tahtasına Fenerbahçe ve Başkan konuldu. Gerçi daha önceki dönemlerden de aşinadır bu tarz sistemli saldırılara bu camia. Düne kadar Aziz Yıldırım bahane ediliyordu, bugün ise Ali Koç. Bakın; malum FETÖ kumpasıyla başlayan, dönemin TFF’siyle devam eden, ezeli rakip ebedi dostuz diyerek türlü, türlü oyunlar çevirenlerle hâlâ daha şampiyon biziz diyenler; Biliniz ki UEFA’dan FIFA’ya hatta CAS’a kadar uzayan ve hâlâ o günlerin sıkıntılarını yaşayan bu asırlık çınarla topyekûn başa çıkamadınız. Unutmayın Fenerbahçe bu ülkenin ve Türk futbolunun km taşı ve lokomotifidir. Rahmetli İslam Çupi’nin “Fenerbahçe büyüklüğü ne şampiyonluk ne de kupa büyüklüğüdür onun büyüklüğü bir başka büyüklüktür işte o ad konamaz” sözlerini saldırı cuntaları anlamamış olacaklar ki tüm kinlerini ve düşmanlıklarını kutsamak için birileri adına “Fason teşnecilik” yapar olmuşlar…

Allaha emanet olun…