Aslında lig bitmiş her şey netleşmiş şampiyon belli tebriki hak eden Galatasaray, Terim, öğrencileri ve tüm camia. Düşenler belli Avrupa arenasına çıkacaklar da belli. Yazmam için bir neden yok diye düşünürken baktım ki bazı kişiler zil takınıp oynamaya başlamışlar. Fenerbahçe’nin şampiyon olamayışını kutluyorlar bu zavallı zerzevat. Birdenbire aklıma şu reggae müziğin kralı diye bilinen Jamaikalı ünlü gitarist ve söz yazarı Bob Marley’in bir sözü geldi: “Dünyayı daha kötü hale getirmeye çalışanlar bir gün bile durmazken ben nasıl durayım.” Evet o kadar çok haksızlığa, şeytanlığa soyunan varken ben niye durayım niye susayım dedim.

Şimdi futbol denen sahneye dikkatli bakın bir de sahne arkasına. İpler hangi kirli ellerde bu palanga sahnede Kavuklu kim, Pişekâr kim; belki görürsünüz. İki sezondur şampiyonluğu kıyıdan köşeden kaçıran Abdullah Avcı ve talebelerinin günahları neydi? Bundan iki sezon öncesi bir dostum aynı zamanda futbol adamı; isim yapmış hocaların hakemler üzerindeki etkilerini anlatmıştı. Ben de o gün den beri dikkat ederim bu konuya ne de doğru bir tespit yapmış bu dostum. Bunun en yakın tarihi örneği Galatasaray’ın Alanya maçı, Fenerbahçe’nin Bursa maçı yani üç büyükler ağlar sızlar ama sonuçta istediklerini alırlar… Onların sorunları kendi aralarında çünkü aynı anda üç tane şampiyon çıkmıyor bu kirletilmiş oyunda. Abdullah Avcı Hocam onca emeklerinin karşılığını şampiyon olarak alamamış olsa da büyük bir saygıyı hak ederek kirli ve karanlık ellere inat gönlümüzdeki yerini almıştır yüreğiyle. Futbolun bu asaletli adamı saygıyı fazlasıyla hak etmiştir bazılarından daha çok.

3 Temmuz 2011’den bu yana terör örgütü FETÖ’nün Fenerbahçe’ye uyguladığı kumpaslar ile üzerine atılan sözde şike yaftasından fırsat kollayanlar bugün gerçekler yerine karanlığa çekilmişlerdir. Elleri barut kokan fırıldaklar bugün olmuş bir kez bile Fenerbahçe otobüsüne sıkılan kurşunların akıbetini yazmışlar mıdır sizce? Hayır yazamazlar çünkü yazmak için yürekleri yok. Ne demiş Asaf Hoca boş ver yüreğim gidelim değmez “Sevdiğine de sövdüğüne de…” Peşinden ne de güzel gelmiş Muhsin başkanın şu sözleri; İki saniye sonrasına garantimiz olmayan bir hayatımız için fırıldak olmaya gerek yok.

Yeni sezonda görüşünceye dek Allaha emanet olun…