Galatasaray, Akhisar’ı yene­rek şampiyonluk yolunda bir engeli daha aştı. Sarı-kırmızılı ekibin bundan sonra beraberliğe bile tahammülü yok. Son haftalara girdiğimiz bu zamanlarda bir puan kaybı bile Galatasaray’ı şampiyon­luk yarışında uzaklaştırır. Bu hafta Torku Konyaspor’u evinde konuk edecek olan Galatasaray bu karşı­laşma ve bundan sonraki maçlar için oldukça sıkı bir idman progra­mıyla karşı karşıya.

Deplasmanda 10. galibiyet

Bu sezon dış sahada Beşiktaş’tan sonra en başarılı ekip olan Gala­tasaray, 15. deplasman maçında 10. galibiyetini aldı. Sarı-kırmızılı ekibin, 10 galibiyetin dışında 1 beraberlik ve 4 mağlubiyet var. Bu müsabakalarda 26 gol atıp, kale­sinde 17 gol gören Galatasaray, dış sahada 31 puan topladı. İki dep­lasman maçı daha bulunan Gala­tasaray, geçen sezon dış sahada 24 puan almıştı.

Burak Yılmaz’ın dönüşü Galatasaray’a güç kattı

Ligde son golünü 21 Mart’ta oynanan Kasımpaşa karşısında kaydeden Burak Yılmaz, Akhisar Belediyespor maçında takımının 2 golüne imza attı.

Süper Lig’de 24. maçında 16. golüne ulaşan Burak Yılmaz, geçen sezon bu gol sayısını 32 karşılaşmada yakalamıştı.

Galatasaray, Burak Yılmaz’ın bu sezon gol attığı 13. karşılaşmayı da galip tamamladı. Golcü futbolcu, Akhisar Belediyespor’a karşı 6. maçında 8. kez bu sevinci yaşadı.

Kral, Sneijder’in yardımıyla sahalara döndü

Ligde tam 5 maç kaçıran Burak, Hollanda-Türkiye karşılaşmasın­dan sakat dönünce takım arkadaşı Sneijder yardım elini uzattı.

Sneijder, Kuyt’la birlikte daha önce çalıştığı Hollandalı fizyote­rapist Andre van Alphen’i Burak’a önerdi. Golcü oyuncu da özel fiz­yoterapist ile çalışmaya başladı.

“Sezonu kapatır” denilen Burak’ın sahalara erken dönüşü için günde 8 saat mesai veren van Alphen; Burak’a özel iğne ile farklı bir masaj ve yazdığı prog­ramla yıldız futbolcuyu hazırladı. Galatasaray sağlık heyeti de Burak Yılmaz’ın tedavisi için tüm imkan­ları kullanmıştı.

Alex Telles cezalı durumda

Galatasaray’da sarı kart gören Alex Telles, cezalı duruma düştüğü için bu haftaki Torku Konyaspor maçında forma giyemeyecek. Gala­tasaray savunmada sık sık sorunlar yaşıyor, Alex Telles’in yokluğunda yine yaşanabilir. Savunmadaki hatalar birçok maçta puan kaybına sebep oldu. Hatalar özellikle stoper bölgesinde yoğunlaşıyor. Semih’in takıma dönmesi Galatasaray’a güç kattı ama ligin son haftalarında savunma cephesinde bir sıkıntı yaşanırsa Galatasaray’ın şampi­yonluk macerası sona erebilir. Tüm takımın, ama bilhassa savunmada görev alan oyuncuların kalan tüm maçlara son maçlarıymış gibi çık­ması gerekiyor, puan kaybı yaşan­maması için.

Burak, yoluna istikrarlı şekilde devam eder ve savunma sıkıntıları aşılırsa Galatasaray’ın şampiyon olması işten bile değil.