Bir dönemin efsane futbolcularından Hamit Altıntop Galatasaray’da forma giyiyormuş. “Muş” ekini kullanmam herkesin dikkatini çekmiştir diye düşünüyorum.

Hamit Altıntop, futbol hayatına 1992-1993 yıllarında Almanya’nın alt lig takımlarından Schwarz-Weiß Gelsenkirchen ile başladı. 1993-1997 senelerinde TuS Rotthausen takımının formasını giydi, altyapı kariyerini Wattenscheid 09 ile tamamlayıp Profesyonel Lig’e yükseldi.

Hamit’in parladığı yıllar kardeşi Halil Altıntop ile Schalke 04 takımında oynadığı 2003-2007 yılları arası. Schalke’de parladıktan sonra Bayern Münih’in kancasına takılan Hamit 2007-2011 yılları arasından Bayern forması giydi. İstikrarlı çıkışını sürdüren milli futbolcu 2011-2012 yılları arasında dünya devi Real Madrid’in formasını giydi. 2012 yılında Galatasaray’a gelen Altıntop, kariyerini Galatasaray’da sürdürmek istedi. Buna kariyer deniliyorsa tabii… Galatasaray’a Şampiyonlar Ligi’nde çok faydası olan Hamit Altıntop’un, sakatlık yaşadıktan sonra futbol hayatı bitti diyebiliriz.

Dün Ziraat Türkiye Kupası’nda sahada olan Hamit’i görünce kendi kendime dedim ki, Hamit Galatasaray’da mı oynuyordu? Meğerse bizim Hamit iyileşmiş ama eski formunu tutamayıp genç takıma düşecek duruma gelmiş.

Düşünsenize, dünya yıldızlarıyla top koşturmuş bir futbolcu bu durumlara düşüyor. Galatasaray da dünyaya kendini ispatlamış bir takım, büyük bir takımda forma giyiyor Hamit şu an, ama ölü gibi… Yarın öbür gün Galatasaray Hamit’i yollayınca Hamit futbol hayatını ya bitirecek ya da alt liglere düşüp gidecek. Hep kötü tarafını düşünüyoruz ama umarım böyle olmaz, kendini toplar ve başarılı bir futbolcu olur diye ümit ediyorum, çok zor olsa da.

JOSUE VE CAVANDA DİKİŞ TUTMUYOR

Josue, Ziraat Türkiye Kupası’nda 24 Erzincanspor’a boş geçmese de bana göre hâlâ top oynamıyor, oyunu iyi okuyamıyor ve takıma adapte olamıyor. Bursaspor’daki Josue’den eser yok diyebilecek kadar kötü bir performans sergiliyor. Hava şartları ve zeminin karlı olmasında da etkili olabilir ama Riekerink, Josue’ye forma veriyorsa kendisi bunu iyi değerlendirmeli. Bir gol atayım, yatayım tavrında olmamalı.

Gelelim Cavanda’ya… Galatasaray, Trabzonspor’u altyapı gibi kullanıyor. Takımın yarısını, hatta tamamını Trabzonspor’dan düzen Galatasaray Cavanda’da yanlış tercih yapmış. Sarı-kırmızılı ekibe uyum sağlayamayan Cavanda’yı da yönetim ve Riekerink sezon arasında göndermeli.

Galatasaray yönetimi gereksiz transferlere gereksiz paralar verene kadar faydalı futbolculara 3-5 lira fazla verip verim almalı. Her seferinde vurguladığım gibi tekrar tekrar söylüyorum, “Kemer sıktık” diyorsunuz, paraları havaya savuruyorsunuz, olmuyor…