“Nasıl geçecek?” falan derken bir yılın daha sonuna geldik. Bazıları için keyifli ve güzel, bazıları içinse çoğu zaman hastalıklarla mücadele ederek ve hastanelerde geçti bu yıl.

Bir yılın sonu tabii ki, yeni bir senenin de başı anlamına geliyor. Elbette yeni bir zaman dilimine girmenin verdiği heyecan,  yeni umutlar ve temenniler var herkeste. Ama bu heyecanın biraz fazla abartıldığını her yerde görmek mümkün. Biten her yeni yıl ile beraber, zaman hızla akıp gidiyor ve hayatımızda bir sene daha geçmiş oluyor.  Bu dünyada kalma süremiz, yani ömrümüz bir yıl daha azalmış oluyor. Aslında bunun çok da kutlanası bir tarafı yok! Eğer kutlanacak bir şey varsa o da;  kendimize, hayatımıza, sağlığımıza ve çevremizdeki insanlara, sevdiklerimize yaptığımız olumlu katkılardır. Bir düşünmek lazım, geçtiğimiz sene hayatımızda hangi iyiliklerin ve güzelliklerin farkına vardık, kendimize ve çevremize ne gibi faydalı katkılarda bulunduk, ne kadar şükrettik ve ediyoruz? Başka kültürlerin etkisiyle “neyi kutlayacağımız ve neyi unutacağımız” öyle çok beynimize işleniyor ki… Esas önemli noktaları ve hayatın anlamını  çok kolay kaçırabiliyoruz. Herkes yeni yıldan beklentilerini dile getiriyor, ama maalesef yeni yıl kimseye bir şey getirmeyecek.

Neden mi?

Çünkü herkes kendi hayatının başkahramanıdır ve neye odaklanıp, neye niyet ettiyse ( tabii bu niyet sadece sözle değil, davranışlarla da ortaya konuyor) onlar gelecek hayatına…

Hep söyler insanlar:  ‘’Sağlıklı olmak istiyorum’’ diye… Peki, bu hedef için bir şey yapar mı? Maalesef hayır, yapmaz. Sürekli erteler.

Haydi gelin, hayatınızdan bir yılın daha eksildiği şu günlerde, boş ve anlamsız kutlamaları bir kenara bırakın !!! Ömrünüzden bir yıl daha eksildi diye o gece aşırı yemek ve başka zararlı şeylerle kendinizi zehirlemeyin !!! Bu sene, daha çok kitap okumaya, önce kendinize sonra çevrenize daha çok iyilik yapmaya, sağlığınızla ilgili doğru kaynaklardan doğru bilgiler elde etmeye ve bunları hayatınızda hemen uygulamaya, kalbinizi sevgiyle dolduran ve sizi heyecanlandıran iyi ve güzel plan- projeler yapmaya, daha çok gülümsemeye, başkalarının gülümsemesine de vesile olmaya,  daha çok kıymet bilmeye, daha çok sevmeye, sahip olduğunuz her nimet için her gün uyumadan önce tek tek şükretmeye niyet edin ve hepsini adım adım uygulayın… Esas kutlamayı hak ettiren bunlardır çünkü.

Yeni senede her gününüzün sevgiyle ve şükürle geçmesi dileğiyle…

Yazarın web adresi: www.emineakin.com