Yine kritik eşik sayılabilecek gündemi sıkıştırılmış bir dönemden daha geçiyoruz.

Dokunulmazlıkların kaldırılması, AK Parti 2. Olağanüstü Kongresi, yurdun değişik yerlerindeki terör olayları, yeni başbakan ve AK Parti Genel Başkanı’nın kim olacağı günlerdir kamuoyunu meşgul ediyor.

İşin olumlu ve sevindirici yanı bunca gündeme ve olağanüstü duruma rağmen vatandaşlarda olağanüstü bir durum yok, bir telaş ve kaos ortamı yok.

Hemen herkeste işlerin teker teker hallolacağı, pürüzlerin giderileceği ve her şeyin olağan mecrasına döneceği düşüncesi hâkim.

Geçmişte çok çalkantılı dönemler yaşanan ve en ufacık şeylerden kriz çıkan bir Türkiye hatırlandığında şu anki mevcut durum çok müspet.

Dokunulmazlıkların ilk oylamalarında CHP kendisinden beklendiği gibi aleni ve olumsuz bir tavır sergilemesine karşın ikinci oylamada az sayıda da olsa bazı CHP’li milletvekilinin dokunulmazlıkların kaldırılması hususuna destek vermesi referanduma gerek kalmadan dokunulmazlıkların kaldırılmasını sağladı.

İlk turda referandum ile neticelenebilecek bir sonuç çıkmışken ikinci tur herkes tarafından merakla bekleniyordu. Cuma günü gerçekleşen oturumda 1’inci madde 373 kabul, 138 ret oyuyla kabul edildi. Çekimser oy sayısı 8, boş oy sayısı 9, geçersiz oy sayısı ise 3 olarak açıklandı. Teklifin ikinci maddesi ise 374 kabul oyu, 136 ret oyu aldı. Oylamada 4 çekimser, 11 boş, 1 tane de geçersiz oy çıktı.

Bu durumda pek tabii ki önemli olan teklifin tümü için yapılacak oylamada ne netice çıkacağıydı. Dokunulmazlıkların kaldırılmasıyla ilgili yasa teklifi 376 oyla referandumsuz kabul edildi. Ret oyu ise 138’de kaldı.

Dokunulmazlık teklifinin kabul edilmesiyle, 138 milletvekilinin dokunulmazlığı kaldırılacak. 677 fezleke doğrudan yargıya teslim edilecek.

Böylelikle epeydir gündemi meşgul eden bir konu da olumlu olarak kabul edilebilecek bir sonuca ulaşmış oldu.

Aslına bakarsanız vatandaşların beklentileri de bu yönde idi. Yani AK Parti ve MHP’nin yanı sıra CHP’nin de bu teklife evet vermesi arzu edilendi.  Çok canımızın yandığı bir ortamda partilerine bakılmaksızın milletvekillerinin aynı gaye etrafında birlik olmasını arzu ediyordu vatandaş. CHP’den bir kısım milletvekilinin bilerek-isteyerek veya kerhen de olsa destek vermesi bir “referandum” ihtimalini kaldırdı en azından. Bu durum, kaybedecek zamanı olmayan Türkiye için bir kazanımdır.

AK Parti’nin yeni genel başkan adayı ise çok uzun yıllar Ulaştırma Bakanlığı yapmış olan Binali Yıldırım oldu. Vatana, millete hayırlı olur inşallah.

Yarınki Olağanüstü Genel Kurul’un ardından yeni kurulacak hükümet Türkiye’nin önünü açmaya devam edecek çalışmalara imza atmaya devam etmede aceleci olmalıdır. Yani diğer bir deyişle “Herkes kendi işine bakmalıdır”.

Gönlünüzden güzellikler eksik olmasın, dostça ve sevgi ile kalın…