Türkiye’de hiçbir parti din değildir. Bir dinin temsilcisi de değildir…

Ancak siyasi partiler, ortaya koydukları eylem ve söylemleriyle bir dine olumlu mu olumsuz mu yaklaştıklarını gösterirler. Çünkü seçmen bu duruşu görmek ister!

Türkiye nüfusunun %99’u Müslüman olarak kabul edilir. Yani İslam dinine mensup. Ve seçmenlerin çok büyük bir kesimi de oy tercihini kullanırken partilerin İslam’a olumlu ya da olumsuz yaklaşımlarına göre tercih yapar.

Gelelim yazımızın konusuna. Bildiğiniz gibi geçen hafta Cumhurbaşkanı Erdoğan, HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu ile bir görüşme yaptı.

Öncesinde Erdoğan, MHP lideri Bahçeli ile de bir görüşme yapmıştı. Muhtemelen HÜDA PAR’ın yapacağı ziyaret hakkında Devlet Bey’e bilgi verilmiştir.

Çünkü HÜDA PAR’ın temsil ettiği misyon ve seçmen kitlesi ile MHP arasında sorun olabileceği şeklinde kamuoyunda “doğru olmayan” bir algı var.

Erdoğan’ın, HÜDA PAR Genel Başkanı ile yaptığı görüşme bu yanlış algıyı da dağıtmanın ilk adımı oldu.

“MÜSLÜMAN’A YAKIŞAN İTTİFAKIN İÇİNDE OLUN”

2018 seçiminden sonra HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Şehzade Demir ziyaretime geldi. Bana, “HÜDA PAR hangi ittifakın içinde olmalı?” diye bir soru sordu.

Ben de kendisine; “Müslüman’a yakışan bir ittifakın içinde olun” demiştim. Edindiğim izlenim kendilerinin de Cumhur İttifakı içinde yer almak istedikleri yönündeydi.

Ancak Cumhur İttifakı’nın kendilerine mesafeli durduğu anlaşılıyordu. AK Parti, bu konuda MHP ve BBP’nin vereceği tepkiden çekinmiş olabilir. Oysa ben her zaman şunu savundum. MHP ve BBP’nin “Kürtlerle” hiçbir sorunu yoktur!

HÜDA PAR’ın Cumhur İttifakı’na girmesi Türkiye’nin birlik ve beraberliğini güçlendirmek için çok kıymetli bir adımdır!

Türkiye Yüzyılı’nda, Türkiye’yi bölmeye çalışan emperyalist ülkelere güçlü bir mesajdır!

Böyle bir birliktelik “Kürt halkının” üzerine kara bulut gibi çöken terör örgütü ve siyasi partisinin hayallerini yıkacak bir darbedir!

“MÜSLÜMAN” SİYASETÇİ NEREDE DURMALI?

Cumhur İttifakı’nı oluşturan AK Parti, MHP, BBP’nin kurumsal olarak da seçmen kitlesi olarak da İslam’a bakış açıları “pozitiftir”.

HÜDA PAR’ın Cumhur İttifakı’na girmesini seçmende yeni bir sorgulamanın önünü açması noktasında çok değerli buluyorum.

Müslüman siyasetçi nerede durmalı? Siyasi eylem ve söylemlerinde İslam’a saygısı olan partiler hangi ittifakın içinde olmalı?

HÜDA PAR’ın Cumhur İttifakı’na girmesi bu tartışmayı başlatabilir.

Millet İttifakı içinde yer alan milliyetçi/muhafazakâr olduğunu iddia eden SP, DP, İP, GP ve DEVA’nın; temeli “İslam düşmanlığı” üzerine atılmış bir CHP’nin kurduğu ittifakta neden yer aldıkları sorgulanacaktır.

2023 seçimini Cumhur İttifakı kazandığında bu sorgulama sadece Millet İttifakı çatısı altında CHP’ye hizmet eden milliyetçi/muhafazakâr partilerin seçmenleri tarafından değil; CHP ve HDP yönetimi ve seçmeni tarafından da sorgulanacaktır.

Parti liderleri yapmasa da “Müslüman” seçmen şu soruyu soracak; “İslam düşmanı bir partiyle ittifak yapılır mı, İslam düşmanlığı tescilli bir partinin yanında durmak doğru mu?”