Bugünlerde Türkiye siyasetinde “FETÖ’nün siyasi ayağı” tartışmasını tekrardan başlatmanın iki nedeni vardır. Ya Türkiye’nin düşmanısınız ya da artık sıra size geldi ve turnusol kâğıdının asitle buluşmasında renk değiştirmesi gibi sizin de asıl renginizin ortaya çıkacağından korkmanızdır.

Siyasi ayak tartışması yapılmamalı mı? Hayır, yapılmalı ama bugün değil. İçeride ve dışarıda savaş halinde olan bir Türkiye’de bunu gündem yapmak demek çeşitli hesapların olduğuna işaret etmektedir.

Siyasi ayak tartışması Türkiye’de ikinci defa bu kadar güçlü bir şekilde açılmaktadır. İlkinde CHP ve HDP’nin beraber terörist cenazelerinde boy göstermesinden sonra yapılan meşhur Maltepe Mitingi sonrası HDP vekili Hasip Kaplan’ın attığı bir tweette gizliydi. Ne idi o tweet; “Yenikapı ruhu öldü, Biji Maltepe Ruhu”. Ne idi peki Yenikapı Ruhu? FETÖ’nün 15 Temmuz işgal girişimine karşı tek vücut olarak hep birlikte yerli ve milli bir şekilde ses vermemizdi. Tabii bu ruhtan rahatsız olan güruh zamanla kendilerine yeni yol çizerek ayrıldılar. Ve Maltepe Ruhu dedikleri ruha bürünerek milli ve yerli birliktelikleri hedef aldılar.

ABD’nin FETÖ’yle birlikte “ılımlı İslam” projesi çökerken, bu duruma alternatif olarak bölgede oluşturmak istedikleri “ılımlı sol” proje olarak CHP- HDP birlikteliğini kurdular. 40 yıldır yetiştirdikleri Feto’nun 30 yıldır hazırladıkları bir yedeği mutlaka vardır. Hazırlanan bu yedek, dün Hasip Kaplan ile Türkiye’nin 15 Temmuz sonrası kurduğu birlik ruhunun ölmesi gerekliliğinin mesajını verirken, bugün Kılıçdaroğlu’nun siyasi ayak tartışmasını gündeme getirmesiyle tekrardan Cumhur ittifakını hedef alarak milli ve yerli birliğe kastetmişlerdir.

FETÖ’nün Türkiye’deki itibarını silen Erdoğan ve Bahçeli’nin dirayetli tutumu, Feto’yu Türkiye’de mağlup etti. Ancak bu habis ur Türkiye’deki siyasi partilerin içlerine yayıldı. Ve bugüne geldiğimizde CHP, HDP ve İP 15 Temmuz’u hazmedemez duruma getirildiler. 15 Temmuz iktidarı millete verdi. Bunu geri çevirmek için dün yürüdüler, bugün iftira atıyorlar, yarın gerekirse Türkiye karşısında yer alacaklardır.

Milli irade söylemine otoriterlik deyip burun kıvıranlar ve siyasi ayak tartışması yaparak suçluluklarını örtbas etmeye çalışanlar bugün Demirtaş adlı teröristi milli irade söylemi üzerinden savunuyor. Dertlerini ve planlarını anlamak çok zor olmasa gerek…