Partiler sırayla kurultaylarını yapıyor. MHP, 18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 103. yıl dönümünde kurultayını yaptı. CHP ise geleneksel (!) kurultayını 3-4 Şubat’ta yapmıştı. Aslında CHP’ye yakışan 28 Şubat’ta yapmaktı ama 28 Şubat mağduru Saadet Partisi ile Cumhurbaşkanlığı için yapacağı ittifak buna mani olmuştur.

***

CHP, HDP ve MHP kurultaylarından ortak bir mesaj çıktı. Her üç parti ve genel başkanları “Partimizi biz yönetelim, Türkiye’yi Erdoğan yönetsin” mesajı verdiler. Bahçeli ile CHP ve HDP Genel Başkanlarının, Erdoğan’ın Türkiye’yi yönetmesini kabullenişlerindeki gerekçeleri farklı olsa da durum budur. MHP; “Mevzu Beka ise Erdoğan Cumhurbaşkanı olmalı” diyor. CHP ve HDP ise “kabullenilmiş mağlubiyet…” sendromunu yaşıyorlar.

***

7 Haziran seçimlerinden sonra CHP’nin “başbakan ol” teklifini elinin tersiyle geri çevirip FETÖ’nün ve ABD’nin tüm planlarını alt üst eden, 15 Temmuz darbesine karşı Erdoğan’ın yanında durarak onları hezimete uğratan Bahçeli bunun gururuyla başı dik bir şekilde kurultay salonuna girdi.

***

Kurultayı yönetmek üzere milletvekili Semih Yalçın Divan Başkanı seçildi. Yalçın’ın “Afrin’in düştüğü” anonsu ile salonda yer yerinden oynadı. Aynı heyecan fırtınası Bahçeli, “Cumhurbaşkanı adayımız Recep Tayyip Erdoğan’dır” dediğinde yaşandı. Bütün ülkücüler ayağa kalkarak, ıslıklarıyla, alkışlarıyla Devlet Bey’i onayladılar.

***

CHP, HDP ve İyi Parti kurultaya davet edilmemişti. AK Parti üç önemli isimle temsil edildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın gönderdiği mesaj okundu. Salondan büyük alkış aldı.

***

Benim CHP eleştirilerimi ağır bulanlara Devlet beyin CHP ile ilgili sözlerini dinlemeyi tavsiye ediyorum: “CHP, siyasetteki teftir. Bu tefi çalanlar ise Pensilvanya’dan İmralı’ya kadar ne kadar Türk düşmanı varsa onlardır. Kıbrıs’ta Rum, Ege’de Yunanlı, Karabağ’da Ermeni, Kudüs’te Siyonist, Irak’ta Barzani Peşmergesi, Suriye’de PYD’li olurlar.”

***

Bahçeli’nin Kürtler’e yönelik sözlerinin de altını çizelim: “Türkler ve Kürtler arasına nifak sokmak şerefsizliktir, hıyanettir, büyük bir kötülüktür. Kürt kökenli kardeşlerimi dışlayan bir millet gerçeği olamayacaktır. Türk milletinin ayrılmaz bir parçası olan Kürt kardeşlerimiz, ortak geleceğimizin ayrılıkta ve ayrışmada değil, ortak değerler etrafında birleşmede olduğunu görmüşlerdir.”

***

Kurultayı özetleyen bölümü şudur: “Cumhurbaşkanı seçiminde adayımız aksi ve arızi bir gelişme olmadıktan sonra Sayın Recep Tayyip Erdoğan’dır. Hiçbir odak, hiçbir mahfil, hiçbir güruh, hiçbir siyasi düşük, Cumhur İttifakı’nı çatlatamayacaktır. Fitne yayanlar, ‘Geçmişte sen onu söylemiştin, o bunu söylemişti’ diyenler, ala ala ancak havalarını alacaklar, kirli avuçlarını yalayacaklardır. Cumhur İttifakı, istiklal ve istikbalimizin teminatıdır!”

***

1997’den beri MHP genel başkanı olan Devlet Bahçeli partisinin 12. Olağan Büyük Kurultayı’nda yeniden genel başkanlığa seçildi. Kurultay, “Milli Duruş, Şühedaya Vefa, Millete Beka”, “MHP’nin sevdası milletin bekası” ana temasıyla başladı ve öyle de sonuçlandı. Ama bu sloganların hayat bulması için asıl mücadele bundan sonra başlayacak. Çünkü iç rakipler ve dış düşmanlar saldırılarını bundan sonra daha da artıracaklar.

Bir dolar karşılığı Türkiye’yi satmak isteyenler ve ayda 50 dolar karşılığı ABD ve AB emperyalizmine kurşun askerlik yapanlara yeni görevler verileceği muhakkaktır. Onları 15 Temmuz’da Ankara’da ve 18 Mart’ta Afrin’de yenmiş olmak savaşın bittiği anlamına gelmiyor!..