NATO, kuruluşunun 70. yılında ciddi bir krizle karşı karşıya. Krizin sebebi Türkiye değil, NATO’nun terör örgütleri aşkıdır. Macron’un “NATO’nun beyin ölümü gerçekleşti” itirafı yaşanan krizin ciddiyetini gösteriyor…

1949 yılında kurulan NATO’ya üç yıl sonra katılan Türkiye, o günden beri tehdit ve saldırılar altında. Bu tehdit ve saldırıların arkasındaki güçlerin bizzat NATO ve NATO’nun elebaşı ülkeler olması tartışılması gereken ayrı bir garabettir!

Türkiye, daha önce bu tehdit ve saldırıların kaynağının bizzat NATO ve önemli üye ülkeler olduğunu dile getiremiyordu. Artık “kral çıplak” demenin zamanı geldi. Türkiye’de bugün hem o güç hem de o siyasi duruş var.

Türkiye’de yapılan tüm askeri darbelerin, verilen tüm askeri muhtıraların altında NATO’nun imzası vardır. Devrilen tüm siyasi iktidarlara yapılan operasyonların arkasında da NATO vardır. 15 Temmuz’da yapılmak istenen darbenin de arkasında NATO vardı!

TÜRKİYE NATO’YA KARŞI KENDİNİ KORUMAYA ALIYOR

Türkiye artık öyle bir güce ulaştı ki, NATO operasyonlarına daha fazla sessiz kalamazdı. Güvenliğimizi sağlamak için girdiğimiz NATO, bizi tehdit eden en büyük güç durumunda.

Türkiye’nin kendini korumak için aldığı S-400 hava savunma sistemi üzerinde koparılan fırtınanın sebebi budur. Türkiye, NATO’nun düşman olarak gördüğü Rusya’dan önemli bir savunma silahı alarak kendini NATO saldırılarına karşı korumaya almıştır.

NATO’nun elebaşı ABD’nin 1990’dan beri Irak’ta, şimdi de Suriye’de Türkiye’ye karşı oluşturduğu tehdidi artık herkes biliyor. Türkiye, Irak’ta direnemediği ABD’ye Suriye’de direniyor ve planlarını alt üst ediyor.

Londra’daki liderler zirvesi NATO için önemli bir viraj. Kâğıt üstünde üye ülkeleri koruma taahhüdünde buluna NATO, Türkiye’nin toprak bütünlüğünü ve güvenliğini tehdit eden YPG terör örgütü hakkında bir karar vermek zorunda.

NATO, TÜRKİYE İLE YPG ARASINDA TERCİH YAPMAK ZORUNDA

ABD ve Fransa’nın YPG’yi savunan ve masumlaştıran açıklamaları ile bu terör örgütüne verdikleri destek anlaşılır ve kabul edilebilir değildir. Bir taraftan bu terör örgütünü silaha boğan ABD, diğer tarafta bu terör örgütü elebaşlarını saraylarda misafir eden Fransa var. Diğer tarafta bu terör örgütünün saldırdığı, asker ve sivil vatandaşlarını öldürdüğü NATO üyesi Türkiye var…

NATO üyeleri bir yol ayırımına geldiler. Ya müttefikleri Türkiye’nin yanında duracaklar ya da eğitip, donatıp, silaha boğup Türkiye’nin üzerine saldıkları PKK/YPG’nin yanında duracaklar.

NATO üyesi ülkeler tam birer “terörist cenneti” olmuşlar. Türkiye’de darbe yapan, polis asker öldüren FETÖ, PKK, YPG ve DHKP-C gibi terör örgütlerinin yönetim üsleri bu ülkelerde. NATO’nun kuruluş amacında, üye ülkeleri korumak var. Bu amaç nedense Türkiye mevzubahis olunca “terör örgütlerini korumaya” dönüşüyor. Türkiye bu alçaklığı ve ikiyüzlülüğe daha fazla tahammül edemez.

Türkiye olmadan NATO üyesi ülkeler güvende olamaz. Türkiye’nin Rusya ve Çin gibi ülkelerle yapacağı işbirlikleri NATO’nun idam fermanı olur. ABD ve Macron’un,YPG’yi yaşatmak için NATO’yu öldürebileceklerine ihtimal vermiyorum…