Süper Lig geçtiğimiz hafta çok önemli bir karşılaşmaya sahne oldu. Osmanlıspor evinde Galatasaray’ı ağırladı. Sarı-kırmızılı ekip başkente 3 puan için gitmişti ama umduğunu bulamadı. Osmanlıspor’un en büyük avantajı ise zeminin buzlu olmasaydı. Her iki takım da iyi oynadı ama ev sahibi takım kendi sahasına alışmış, ne buz bahanesi vardı ne yağmur çamur. Demek istediğim; maç sonrası Riekerink Bey gibi kameralar karşısına geçip sızlanmadılar. Reşit Akçay’ın şöyle bir açıklaması oldu: “Zemin kötüydü, evet, biz 3 puan almak için oynadık. Böyle şeyleri bahane yapmamak gerekir puan kazanmak gerekir.”

Riekerink’in 3 puanı kaybetmesinin sebebi zeminmiş. Kardeşim senin oynadığın bütün maçlarda bir bahanen oldu, hâlâ bahane üretiyorsun. Şu ana kadar söylediğim lafın arkasındayım, Galatasaray şampiyon olsa bile arkasında olacağım: “Bu takım Riekerink’le başarıyı yakalayamaz!” Yine, yeniden diyorum.

WEBO HAYRAN BIRAKTI

Haftanın futbolcusu Webo olmalı. Galatasaray karşısında girdiği pozisyonun haddi hesabı yok. Bütün ortalar Webo’ya açıldı. Vurduğu topların çoğu dışarı çıktı. Futbolda bir tabir vardır; top direği yaladı dışarı çıktı. Bu tabir cuk oturmuştu. Webo’nun girdiği bütün pozisyonlarda top direği yaladı dışarı çıktı. 2 tane gol attı tabi… Webo’yu, Galatasaray’da Eren’e benzetmek istiyorum. Kafa toplarında çok etkili oyuncular Webo da, Eren de. Ama son haftalarda Eren’in yaptığı kritik hatalar 3 puana mal oluyor.

Ceza sahası içinde sayısız pozisyona giren Eren, topa vuramıyor artık. Sezonun başındaki Eren’den eser yok. Podolski’nin de olmaması Galatasaray’ı zora soktu diyebilirim. Eren de Sinan Gümüş gibi formdan düşerse söylenecek tek bir söz var; “Yazık bu gençlere.” Sarı-kırmızılı ekip Osmanlıspor karşısında sadece takıma karşı değil Webo’ya karşı da büyük mücadele verdi; özellikle Muslera… Galatasaray’ın en iyi futbolcularından biri Muslera. Uruguaylı file bekçisi Galatasaray’da olmasa, Galatasaray kalesini korumasa sarı-kırmızılı ekibin vay haline! Geçtiğimiz sezonlarda Galatasaray’ı tek başına şampiyon yapan Muslera, takımı için yine elinden geleni yapıyor.

Ama bunu bir de Galatasaray’ın stoperlerine anlatın. Herkes kendi aleminde takılıyor sahada. Webo’nun çok fazla pozisyona girmesinin nedeni nedir? Sabri’nin Webo’yu tutmasıdır. Kardeşim senin Webo’yla ne işin var? Stoperler ne yapıyor sahada? Webo, boy olarak Sabri’nin 3 katı. Bütün hava toplarında Webo etkili oldu. Ya rakibin orta yapmasını engelleyeceksin ya da Webo’ya hava toplarını vermeyeceksin. Bunu düşünemeyen Riekerink Bey 3 puandan oldu. Yok yerler buzdu, yok hava soğuktu gibi bahanelere sığınmayacaksın.

ASLAN FİRE VERMEMELİ

Sarı-kırmızı ekip şu saatten sonra fire vermemeli, rakiplerini iyi analiz edip ona göre strateji yapmalı. Bunu kim yapacak? Yapacak adam yok. Riekerink mi yapacak? Yönetim bunun farkına varmalı. Bu sezon ligde en iyi topu Başakşehir oynuyor. Başka kim oynuyor; hiç kimse. Diğer rakiplerinle aynı durumdasın, sadece taktik ve plan yapmalısın. Bunu da Riekerink yapamayacağı için şampiyonluk yarınlara kalabilir…