Tam bu efendi duruşlu, geçmişi ve kariyeri parlak adama “Haksızlık mı ediyoruz” diye sorgularken Cocu hoca sadece beni değil tüm futbol otoritelerini şaşırtmanın bir yolunu illaki buluyor. Sivas maçında iki sol bek ile başladı maça bu da evlere şenlik bir deneydi ve kimse ne yapmak istediğini anlamadı zaten. Normal şartlarda hocaların kadro tercihlerine saygı duymak gerek. Lakin Sayın Cocu geldiğinden beri sürekli bu takımın fabrika ayarlarıyla oynamakta. İşin kötü tarafı oynadıkça hem Fenerbahçe’yi hem de kendini batırmakta. Her hafta farklı bir sistem veya farklı birkaç oyuncu tercihi sürekli bir arayış bu daha nereye kadar devam edecek bilemiyorum. Sivas maçında oyuna 4-4-2 dizilimi ile başlıyorsun dizilişte şablon belli lakin bu sefer de oyun ekolün yok ortada. Elinde un yok şeker yok helva yapmak hevesin. Fanteziye ne gerek elindeki oyuncu kalitene ve rakibin oyun sistemine göre formasyonunu en iyiyi yapacak şekilde tasarlayacaksın bu kadar basit. Benim artık bu Cocu’dan umudum yok; sizlerin var mıdır onu da bilemiyorum Sayın Başkan.

Bakın size çeyrek sezonun kısa ve acı özetini anlatayım; Oynanan maç sayısı dokuz alınan galibiyet sadece iki üç beraberlik ve dörtte mağlubiyet ve sonuç olarak Fenerbahçe dokuz puanla on beşinci sırada. Atılan altı gole karşılık yediği on gol ve eksi dört averaja sahip. Bu çok acı, birde dürüst olmak gerekirse Başakşehir ile oynanan maçta Elia’nın attığı gol verilse bu gün puan sıralamasında sekiz puanla on altıncı sırada ligin küme düşme hattında olacaktı Cocu’lu Fenerbahçe. Bir başka gerçek ki bu daha da vahim deplasmanlarda bırakın galip gelmeyi gol dahi atamayan bir takıma sahibiz. Yani dokuz haftada sadece bir gol atmışız sizce bu özet bir şeyleri anlamaya yeterli değil mi sayın başkan.

Sezon başında yeni yeniden diyerek bize anlatılan Fenerbahçe bu değildi sanırım. Tarafınıza verilen limitsiz krediye karşılık gençleşen gelecek vadeden bir takım sözü vardı yanlış hatırlamıyorsam. Ama gelinen nokta içler acısı evet sabır ve zaman en iyi ilaçtır geçişler sancılıdır tüm bunlar üç beş hafta için geçerli olabilir ama sonrası çok acı ardı arkası kesilmeyen karamsar tablolar Fenerbahçe taraftarı bunları hiç ama hiç hak etmiyor. Evet sizi de anlamaya çalışıyorum taşın altına elinizi değil yüreğinizi koydunuz evet Fenerbahçe denince içinizden kopan fırtınaları tahmin edebiliyorum lakin zaman hep Fenerbahçe’nin aleyhine geçiyor hem de acı çektirerek. O zaman bu zamansa bu kutsal çubuklu içinde Köybaşı’lar, halay başılar değil asi ruhlu asil duruşlu üç beş iyi adam gerek sayın başkan.

Allaha emanet olun.