1969 yılında siyasete adım atan Rahmetli Erbakan Hoca, ilk seçimde Konya’dan partisi adına seçilen tek milletvekili olmuştur. Kendisine “Hocam bir milletvekiliyle bir şey olmaz” diye takılan gazetecilere şu veciz sözle cevap vermiştir; “Bir çiçekle bahar olmaz ama her bahar bir çiçekle başlar…”

Aynen Erbakan hocanın dediği gibi oldu. Konya, o “ilk çiçeği” ve O’nun temsil ettiği siyasi çizgiyi hiç yalnız bırakmadı. Erbakan’ı başbakan yapan Konya, 1989 yılında da Halil Ürün’ü Büyükşehir Belediye Başkanı seçerek bugün Türkiye’yi aydınlatan AK Belediyelerin ilk kıvılcımını çakmıştır.  

O günden sonra Konya’da ve Türkiye’de o çiçeklerin sayıları her geçen gün arttı. Türkiye’yi şu anda yöneten AK Parti, işte o “bir çiçeğin” açtığı yoldan bu günlere geldi. Konya, o “bir çiçekten” sonra her zaman milli ve manevi değerlere sahip çıkan partilerin yanında durdu. Hiçbir partinin maddi vaatleri Konya’yı bu manevi yolculuktan, bu asil duruştan vaz geçirmeye yetmedi…

Ben buna “Siyasette Konya Duruşu” diyorum. Selçuklu’da “direniş”, Osmanlı’da “diriliş”, Türkiye’de “dik duruş” şehrinin adıdır Konya!

AK PARTİ’NİN EN GÜÇLÜ KALESİ HER ZAMAN KONYADIR

AK Parti’nin ilk seçimde iktidara gelişinde Konya’nın bu duruşunun izleri ve katkıları vardır. AK Parti Konya’yı, Konya da AK Parti’yi sevdi. 2002’den itibaren yapılan tüm seçimlerde Konya, AK Parti’nin tartışmasız en güçlü kalesi olmuştur. Seçmen sayısının fazlalığı düşünüldüğünde AK Parti’nin her seçimde en yüksek oy oranını yakaladığı şehir Konya’dır.

31 Mart seçimlerinde AK Parti’ye diz çöktürme operasyonuna karşı, AK Parti’ye verdiği %70.50 oy oranı ve kazandırdığı 28 belediye başkanlığıyla Konya sarsılmaz bir kale olduğunu dosta da düşmana da göstermiştir…

Konya, bunun karşılığı olarak devlet yatırımları konusunda yeterince destek alamamasına rağmen hiçbir zaman küsmemiştir. “AK Parti’ye ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’a ders verelim” provokasyonlarına da hiçbir zaman tenezzül ve itibar etmemiştir. Erdoğan’ın, “Konya, gözbebeğimizdir” sözünü Konyalı yine karşılıksız

bırakmamıştır.

KONYA: “DİK DUR EĞİLME BU HALK SENİNLE”

 

Konya, Rahmetli Erbakan Hoca’nın taşıdığı bayrağı Erdoğan’a; Halil Ürün ile yaktığı meşaleyi de Uğur İbrahim Altay’a emanet etmiştir. Emanet ehline teslim edilmiş, “o bayrak” düşmeyecek, “o meşale” sönmeyecektir. Türkiye’nin tam ortasında dalgalanan “o bayrak” ve yanan “bu meşale”; Müslümanların yolunu aydınlatmaya, mazlumlara umut ışığı olmaya devam edecektir. Konya, “o bayrağı” taşıyanları ve gölgesinde dinlenenleri hiç yalnız bırakmadı.

Hakkı tutup kaldıranın yanında durma konusunda da kimseden korkmamıştır. Her sıkıntılı süreçte Cumhurbaşkanı Erdoğan’a “Dik dur eğilme bu millet seninle” sloganıyla destek veren milletimize ve şehirlerimize; en güzel örnek Konya halkı ve Konya şehridir.

Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay’ın öncülüğünde, merkez ilçeler Selçuklu, Karatay ve Meram başta olmak üzere 28 ilçe; pırıl pırıl isimlere, başarılı, tecrübeli, çalışkan, halkın içinden gelen başkanlara emanet edilmiştir. Konya’yı izlemeye devam edin. Çünkü Konya, AK Parti’nin “kurucu iradesi”, “direniş” ve “dirilişin” merkezidir!..

Herkes İstanbul, Ankara, Adana, Ağrı, Şırnak’ı konuşuyor. Onlar da hak ediyor, koşulsun ama Konya’nın “duruşunu” görmeyi ve konuşmayı faydalı, ilgililerin dikkatine sunmayı da önemli buluyorum. Çünkü Konya “düşerse” o bayrak “mahzun” olur. O meşale “ışıksız” kalır. Konya halkı, “o bayrağın” ve “o meşalenin” ne kadar önemli olduğunun farkında. Ankara’dakiler de farkında olduklarını gösterirlerse; yeni bir heyecanla 2023’e yürümeye devam ederiz. Konya, hem bunu hak ediyor hem de bu motivasyona ihtiyacı var!…