15 Temmuz darbe teşebbüsünün başarısızlıkla neticelenmesi başta örgütün elebaşı Fetullah Gülen olmak üzere tüm FETÖ’cüleri hüsrana uğrattı. Demoralize oldular. Kurdukları pusu kendilerine dönünce, yaptıkları hain planlar suya düşünce ne yapacaklarını şaşırdılar. Allah’ın da bir planı vardı. Nitekim Allah tuzak kuranların en hayırlısıdır.

Sağda solda sinmiş bir şekilde bekleyen örgüt mensupları sözde ‘kainat imamı’ şimdi ne diyecek diye beklerken 21 Temmuz günü video paylaşım sitesine yüklenen bir görüntü servis edildi. Medyamız bu videodaki ‘ahmaklar’ sözüne takılıp kaldı. Yani FETÖ elebaşı Gülen, meydanlarda kendi askerlerini püskürten ardından da sokak nöbetlerini bir şölene çeviren kitleleri tahkir ediyor ve asil insanlara ahmak yakıştırmasında bulunuyordu. Bu foseptik dili ancak ona yakışırdı. Medyamız buna odaklandı ama Gülen’in orada taraftarlarına verdiği talimatlar gözden kaçtı.

21 Temmuz videosunda neredeyse alenen ‘gizlenin, yalan söyleyin, takiye yapın’ mesajlar verdi eşkıya başı. Bundan sonraki süreçte takınacakları tavıra ilişkin kodları satır arasında ifade etti. Şia’yı dahi kıskandıracak bir takiye, gizlenme motivasyonunu içselletirmiş olan bu zalimlere işaretler veriyordu terörist elebaşı. 25 Temmuz yani dün yayınlanan videoda da örgütün eli kanlı hainlerine moral motivasyon pompalıyor ve (haşa) cennetin kapılarıın gösteriyor hatta. Müminleri Allah ile kandırmaya çalışıyor her zaman olduğu gibi.

25 Temmuz videosunda melketimize kast etmiş olanların yeniden kalkışma teşebbüsünde olanlara ‘bekleyin’ diyor zalim Gülen. Konuşmasının bir yerinde ‘denge’ kelimesini çokça tekrarlıyor. Sözde itidal telkin ediyor Gülen haini. Kendisine gelen birtakım ‘şunu yapalım, bunu yapalım, saldıralım’ kabilinden taleplere, yeni planlara verdiği cevaplardan başkası olamaz bu. Gülen teröristleri çeşitli şekillerde yeni bir hamle yapmak için izin istiyor ancak terörist elebaşı daha önceki videosunda söylediklerini destekleyici mahiyette gizlenme ve dengesiz hareketlerden kaçınılması gerektiğini ifade ediyor. ‘İhtiyatlı savaş’ ibaresini özellikle kullanıyor, zafer müjdeleri veriyor eşkıya sürüsüne.

Medyamızın bu vicdansız adamın söyledikerine dikkat etmesi, taraftarlarına verdiği talimatları çözümlemesi bu oldukça hayati. İki gün sonra karşımıza nelerin gertirilebileceğini kestirmek için bu şart. Kirli ağzıyla söylediklerini açık arayarak dinlemeli ve ona göre önlem almalıyız. Teyakkuz halimizi devam ettirmek ve aziz milletimizi aydınlatmak için üzerimize düşen vazife budur.