Fenerbahçe Malatya’dan sonra Göztepe’ye de mağlup oldu. Oyun formatına baktığımızda ve kadroda da her hafta rotasyona gidildiğini göz önüne alırsak sürekli bir arayış içinde olduğunu görüyoruz teknik direktör Cocu’nun. Bu da şu demek oluyor; Fenerbahçe henüz hazır değil. Malatya maçında Fenerbahçe’nin üzerine giden, zaman zaman golü arayan bir takım vardı. Lakin Göztepe’nin böyle bir niyeti de yoktu. Bir önceki Galatasaray maçına göre daha vasat bir oyun sergilemesine rağmen taraftarının üstün enerjisi ve Halil’in mükemmel golüyle üç puanı almasını bildi. İlk yarıda Fenerbahçe Mehmet Topal, Ayew ve Slimani ile pozisyon bulsalar da son vuruşlar son derece kötüydü.

Sonuç olarak Şampiyonlar Ligi için Benfica ile başlayan, ligde Malatya ve Göztepe maçlarıyla devam eden doğru oyun doğru kadro arayışı şu an iç açıcı değil. Bu maçlar sonrası Fenerbahçe’nin eski teknik direktörü Advocaat geldi bir an için aklıma. Bir maç sonrası bazı oyuncuların Fenerbahçe gibi üst düzey takımlarda oynamaları için gelişim göstermeleri gerek iyi olmayan gitmeli veya gönderilmeliler Fenerbahçe bunu yapmalıdır demişti. Bizim, bilmiş bazı yorumcularımız da hocayı hedeflerine alarak “Kaybedince futbolcuları suçluyor” demişlerdi. Şöyle bakınca bazı oyunculara Advocaat’ın ne demek istediğini çok daha iyi anlıyorum. İsla, Neustadter, Hasan Ali Kaldırım, Dirar, Kameni, hatta Valbuena ve ortalarda olmayan İsmail gibi Ozan gibi hiçbir katkı sağlamayan oyuncuların ne işleri var. Örneğin en basitinden İsla’yı izlerken geçen sezon iyi oynayan yerli ve milli Şener’in günahı ne diye soruyorum mesela.

Hayatımızın her alanında yeniliklere geçişlerimizde zorluklar yaşarız. Fenerbahçe de bu değişimin sancısını yaşıyor. Yeni bir başkan ve yönetim, yeni bir teknik adam ve oyun kurgusu gibi. Önceki yazılarımın da arkasındayım bu hocaya bu takıma ve yeni yönetime zaman ve sabır gösterilmeli. Lakin Başkan Ali Koç’un da etrafında dolanan yağcıların ve goygoycuların gazına gelmeden kontrolü ele alması gerek. Çünkü bu taraftar size güvendi inandı kombine kartlara akın etti. Benfica, Malatya ve Göztepe maçlarının kayıplarına karşın her şeye yeniden başlama kredisi açmışlardı. Şimdi ise transfer sezonu kapanmadan etiket oyuncu alınır umuduyla şahsınıza münhasır bir de ek kredi çıkarttılar velev ki olmadı; kötü gitti kredi de tükendi diyelim. İşte o zaman türbindeki müşteri hizmetleri devreye girer “Kredi bakiyeniz yetersizdir” diye dost acı söyler.

Allah’a emanet olun…