Eleştirilerin hedefindeki tek isim yine Diagne… “13 milyon euro verilmiş futbolcu böyle performans sergiler mi?” Bu soruyu hemen hemen her maç sonrası duyuyorum. Ama kimse galibiyetin Diagne sayesinde geldiğinin farkında değil!.. Rakip her kim olursa olsa her karşılaşma öncesi Diagne’ye karşı önlem alıyor. Yani bütün savunma Diagne’ye kitlenmiş durumda, bu sayede rakipler kanatlardan patlak veriyor. Dün oynanan karşılaşmada Feghouli kariyerinde ilk defa Diagne sayesinde hattrick yaptı. Çünkü; bütün savunma Diagne’nin peşindeydi. Feghouli ise defans arkasına koşarak golleri dizdi geçti. Forvet dediğin futbolcu her karşılaşmada gol atacak diye bir şey yok. Forvet takımının kazanmasını sağlar. Diagne de onu yaptı. Diagne, Feghouli gibi defans arkasına koşma konusunu örnek almalı. Şunu da eklemek gerekiyor; Diagne’nin her maç gol atmasını isteyen taraftar da var. Haklı olarak; kim istemez ki? Bunun üstesinden Fatih Hoca’nın taktikleri gelecektir. Taraftar acele etmemeli ve sabırla Diagne’yi izlemeli.

Gomis’i hatırlatıyor

Diagne’nin oyun tarzı ve şu an için geçerli olan çaresizliği bana Gomis’i hatırlattı. Gomis de Galatasaray’a geldiği zaman aynı sıkıntıyı yaşamıştı. Bütün savunma Gomis’in etrafındaydı. Şimdi ise Diagne’nin… Diagne, bunun üstesinden gelecektir. Rodrigues ile Gomis nasıl anlaşıyorsa Onyekuru ile Diagne de anlaşmalı.

Belhanda farkı

Belhanda’nın kaleyi uzaktan yoklaması Galatasaray’a avantaj sağlıyor. Trabzonspor karşılaşmasında ve dün oynan Kasımpaşa karşılaşmasında kaleyi sürekli yoklayan ve harika paslar veren Belhanda sezonun ikinci yarısına bomba gibi başladı. Umarım bu performansı düşmez ve takımının vazgeçilmez isimlerinden biri olmaya devam eder…