Geçtiğimiz Cuma günü Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’nun Konya programına eşlik etmek üzere, Ankara Yüksek Hızlı Tren (YHT) garına gittim.

Sanki gittiğim yer gar değil havaalanı. Havaalanlarından hiçbir farkı yok. Öncelikle YTH, THY’ye kesinlikle rakip olacağına inandım. Havaalanında mıyım, yoksa Tren garındamıyım? diye sorgulamamak mümkün değil.

Açılışına katılmıştım Ankara YHT’nin, ancak gezme imkan ve zamanım olmamıştı. Bu ülkeye yapılmış olan en büyük hizmetlerden bir tanesi de YHT’ler ve onun gar alanlarıdır.  Gerçekten gurur duydum. Yaptıran, yapan ve emeği geçenlere bu millet şükran borçlu. Allah (cc) razı olsun.  YHT’lerin istanbul’daki Marmaray’a bağlanacağı günü de iple çekiyorum. Öncelikle siyasi olarak seversiniz ya da sevmezsiniz, bu hizmetler sadece sizlere değil, sizlerin çocuklarına da hizmet edecek eserlerdir. Takdir edeceksiniz. Vefa bileceksiniz. hain olmayacaksınız.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu ve bazı gazetecilerle YHT seyahati ile Ankara’dan Konya’ya bir saat 55 dakikaya vardık. Tam dakikasında kalktı ve tam da dakikasında varış yerine ulaştı. Hem Sayın Bakan Müezzinoğlu trende biz gazetecilerle sohbet etme imkanı buldu, hem de kamuoyunun beklediği önemli mesajları biz gazeteciler haberleştirme fırsatı bulduk. Seyahat esnasında ikramlar da ikram edenler de uçağı andırıyor. Ulaştırma ve savunma sanayinde yapılan hizmetler tam olarak anlaşılamıyor. Ama mutlaka bir gün bu hizmetlerin ne anlama geldiğini herkes anlayacak.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’nun Konya programı çok yoğun geçti. Ancak bana göre en önemli mesajların verdiği program Selçuk Üniversitesi Öğrencileri ile buluştuğu program oldu.

Bakan Müezzinoğlu’nun ‘Başarının sırları tecrübe paylaşımı’ konulu konferansta yaptığı konuşma büyük ilgi gördü. Lideri etrafında kenetlenen bir partinin başarı şifrelerini de verdi aslında sayın bakan ve dedi ki; “Her insanın mutlaka öz değerleri olmalı. İnsani değerlerimiz olmalı. Güvenilir, dürüst, çalışkan olmalısınız. Bunlar varsa başarı da kalıcıdır. Bunlar yoksa başarı da geçicidir.”

Hayat hep böyle değil mi? Bireysel başarıların ne önemi var ki!..

Varsa yürüdüğün davan, işte o zaman başarının da önemi büyük.

Ak Parti davasının lideri etrafında büyümesinin en önemli kriterleri de bu değil mi? Dava varsa, sevda var. Sevda varsa, aşk da var. Tüm bunlar da insanın çalışmasına ve başarılı olmasına vesiledir.

Konya benim ikinci memleketim. Çünkü orada Anadolu Ajansı muhabiri olarak çalışma imkanım oldu. Bugün Konya Vali Canbolat, Büyükşehir Belediye Başkanı Akyürek ile uyumlu ve başarılı çalışma sergilemekteler. Selçuk Üniversitesi çok daha gelişti ve büyüdü. Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Şahin’I başarılı çalışmalarından ötürü kutlamamak eksiklik olurdu.

Bizler hep birlikte güçlü Türkiye’yiz…

Tabi ki ve gerçekten de kıskanılıyor olmak için her şeyi yapaktayız…