Futbolseverler adına Süper Lig’in keyifli haftalarına girdik. Şampiyonluk için son yedi hafta ve dört takım da bu yarışın içinde. İçlerinde bir tek Fenerbahçe’nin işi mucizelere kalmış olsa da futbol da mucizelere her zaman yer vardır. Fenerbahçe için zor geçeceğini düşündüğüm Kayseri deplasmanı öyle kolaya döndü ki adeta 15 dakikada işi bitirdi Sarı Lacivertli futbolcular. Bu arada Kayseri takımının bazı aslarından yoksun oluşu dahası kalede genç ve tecrübesiz Vedat’ın oluşu Fenerbahçe takımının işini oldukça kolaylaştırdı. Ama en büyük kolaylık Kayseri’nin teknik direktörü Sumudica’dan geldi. Üçlü defans kurgusu ile Fenerbahçe’ye karşı oynamak maçı bir anlamda hediye etmek gibi bir şeydi. Senin bu maça kadron eksik bir de genç ve tecrübesiz sıkıntılı bir kaleciyle başlıyorsan üçlü savunmanın da başına iş açacağını bilmen gerekirdi. İkinci yarı hatanın farkına vardın dörtlü savunmaya döndün ama iş işten geçmişti.

Fenerbahçe’nin de hakkını vermemiz gerek… İyi oynadılar, rakibi ciddiye aldılar, saygı gösterdiler; hatta skoru bulmalarına rağmen oyunun hep içinde kalarak maçı bırakmadılar. Başta kişiliğinden, iş ahlakı ve efendiliğinden ödün vermeyen Mehmet Topal sezon başı taraftarın istemediği hatta gönderilmesi bile düşünülen Aatıf, her maç aynı oyununu oynamasa da takım oyununda etkili olan Dirar ve Şener maçın iyilerinin başında geliyorlar. Bunlara ilaveten Roberto Soldado ve Giluiano’yu da ekleye biliriz.

Maçın çok kötü görüntüsü ise ikinci yarıda Volkan’ın koruduğu kalenin arkasında bulunan tribünde belli bir grubun saha içine attıkları yabancı maddelerdi. Futbol yeşil çim üzerinde elverişli ortamlarda onanan bir oyundur çöplükte değil. Her zaman söylüyoruz; futbol sadece bir şov oyunudur zevkini çıkartın diye. Unutmayın Fenerbahçe bu ülkenin takımı, Volkan da bu ülkenin çocuğu ve yıllarca milli formaya hizmet vermiş biri. Ama sizlerin bunu anlaması çok güç belli ki içinizde birikmiş olan kin ve nefret duygularınızı kör etmiş. Yabancı sempatiniz kadar kıymeti yok bu ülkenin değerlerinin. Ne yazık ki bir türlü bitmediniz gitti…