Bruma ve saz arkadaşları… Sarı-kırmızılı ekipte “takım”dan ziyade “futbolcu topluluğu” dönemi başlamıştır. Riekerink büyük hata yapmaktadır. Bunun tek sorumlusu Riekerink Bey’dir. Galatasaray yönetimi uyumamalı ve kendine gelmeli.

Galatasaray evinde Gaziantepspor’u konuk etti. Bu karşılaşma asla ve asla unutulmayacak bir karşılaşma. Futbolcular iyi oynadı veya kötü oynadı gibi yorumlar yapmadan önce maç öncesi sarı-kırmızılı ekibin Çevik Kuvvet polislerine gösterdikleri ilgiyi ne bu Türk milleti unutur ne de dünya… Türkiye olarak spor dünyasına ve AB’ye ne kadar büyük olduğumuzun mesajını verdik. Bizleri kimsenin yıkamayacağını, birliğimizi ve beraberliğimizi bozamayacaklarını bir kez daha kanıtladık.

Karşılaşmanın golleri Yasin Öztekin’den geldi. Attığı gollerin hepsini şehit ailelerine ve şehitlere hediye etti. Golden sonra Yasin, polislerimize koştu, onlara sarıldı. Gol sevincini onlarla yaşadı. Aslında sevincini demeyelim de, hüznünü diyelim…

Gelelim karşılaşmaya… Sarı-kırmızılı ekibi ayakta tutan oyuncu tabi ki Bruma. Galatasaray’ın siyah incisi takımda olmasa, Allah korusun sakatlansa takımın hali ne olacak? Ben söyleyeyim ne olacağını; Bruma olmasa Riekerink takımdan yollanır. Buna Sneijder bile engel olamaz. Sezonun başından beri takımın yükü Bruma’nın sırtında. Bruma bir pozisyona girecek de Galatasaray atağa çıkacak… Yani aşağı Bruma, yukarı Bruma. Her yerde Bruma.

AMA’LARA KALMAYALIM

Riekerink takım kurmak yerine dörtlü futbolcu takımı kurmuş. Bruma, Yasin, Sneijder ve Podolski’den bahsediyorum. Bu dört oyuncu birbirleriyle çok iyi anlaşıyorlar ama takımın geri kalan bölümü bu dört oyuncuya uyum sağlayamıyor. Bunun sebebi tamamen Riekerink’tir. Kendisini farkında olmayabilir ama takımı bölüyor. Bunun farkına varmalı. Galatasaray yönetiminin de hemen duruma müdahale etmesi gerekiyor. Şimdi edemese bile, tekrar tekrar söyledim yine söylüyorum; Riekerink devre arasında bu takımdan gitmeli! Eğer ki gitmezse Galatasaray takımı hep ama’lara kalacak.

EREN’İN “DERDİ” ÇOK

Sezonun başındaki Eren gitmiş, yerini dertli ve kederli bir Eren almış. Sarı-kırmızılı ekibe geldiği günlerde hiçbir takımı boş geçmeyen Eren şu sıralar çok büyük bir düşüşte. Futboldur, olur böyle şeyler demeyi çok isterim ama maalesef diyemiyorum. Galatasaray gibi büyük bir kulüpte oynuyorsun, formun düşürse formanı başkasını kaptırırsın. Podolski gibi bir oyuncu ile değişmeli oynamak ne kadar büyük bir şey, bunun farkında mısın Eren kardeşim? Değilsen hemen kendini topla ve formana sahip çık. Podolski ile Eren’i kıyaslamıyorum; Eren’in de Podolski gibi bir futbolcu olmasını istiyorum.

BİR ZAMANLAR SİNAN GÜMÜŞ VARDI

Genç yeteneklerden biri de Sinan Gümüş. Özellikle geçirdiği sakatlıktan sonra eski formunu tutturamayan Gümüş, eski günlerine dönmeli daha fazla çaba gösterip emek vermeli. Eren’in olduğu gibi onun da formasına sahip çıkması gerekiyor. Galatasaray’ın ve Türk takımlarının bu tür genç oyunculara ihtiyaçları var. Türk futbolcu sayısını arttırmalıyız.