Akhisar maçındaki mağlubiyetten sonra Fatih Terim’e yapılan eleştirilerin ardı arkası bir türlü kesilmedi. Eğer Terim, rotasyona gitmeseydi neler olacağını Galatasaray taraftarı düşündü mü? Bildiğimiz üzere Galatasaray’ın, şampiyonluk yolunda fire vermemesi gerekiyor. Bu sadece Galatasaray için değil şampiyonluk yarışındaki diğer takımlar için de geçerli. 2 gün sonra zorlu bir Alanya deplasmanı var. Terim, bu rotasyonu yapmasaydı bir aksilik olup as oyunculardan 1 veya 2’si sakatlansaydı neler olurdu durun ben söyleyeyim neler olacağını; “Şampiyonluk hayal olurdu.”

“Hem Ziraat Türkiye Kupası’nı kazanalım hem de ligde şampiyon olalım” diyenleri de duyuyor gibiyim. Bu akşam kupada Fenerbahçe ile Beşiktaş oynayacak. Beşiktaş’ta şampiyonluk yolunda iddialı. Şenol Güneş, akşam “As oyuncu” dediğimiz oyuncuların bir kısmını kadroya koyacak mı? Bence koymayacak. Şampiyonluğu düşünerek hamle yapacak. Hadi kadroya koydu diyelim; Beşiktaş’ta neredeyse her futbolcunun alternatifi var, Galatasaray’da ise bu yok. İşte bu yüzden Galatasaray takımı Ziraat Türkiye Kupası’nı mecburen feda etmek zorunda kaldı.

Terim güvendi futbolcular utandırdı

Şöyle düşündüğümüzde Galatasaray’ın kadrosu Akhisar’ı mağlup edemez miydi? Bence ederdi. Fatih Terim de rotasyona gittiği futbolculara güvenerek bu düşünceye kapıldı. Özellikle şu futbolcuların altını çizmek istiyorum; Latovlevici, Tolga, Yasin. Terim bu futbolculara güvenmek yerine kahveden adam çağırıp ilk 11’e koysaydı daha faydalı olurdu. Sanki ilk defa Galatasaray forması giymişler, ilk defa top görmüşler. Adamların futbol ile alakası yok. Ayrıca, Fatih Terim’in, Maicon’u neden kestiğini dün akşam herkes iyi anlamıştır…