Asya-Pasifik piyasaları, Fed'in açıkladığı tutanaklara göre başka bir faiz artırımının göstermesinin ardından piyasada hareketlilik başladı.

Dolar iki ayın en yüksek seviyesini görürken altın ise beş ayın en düşük seviyesine geriledi.

İç piyasada gram altın 1.650 TL'ye gerilerken dolar 27,10 TL'yi gördü.

Faiz oranlarının 25 baz puan yükselerek 22 yılın en yüksek seviyesi olan yüzde 5,25 ve yüzde 5,50 arasında seyrettiği son toplantı tutanaklarında, Fed'in birçok yetkilisi para politikasının ağır parasal sıkılaştırmayı gerekli olabilecek enflasyona yönelik önemli yukarı yönlü risklerin hala mevcut olduğunu söyledi.

Asya borsaları, Fed'in başka bir faiz artırımına gitmesine ve Çin'de yavaşlayan ekonominin toparlanmaya yönelik kaygısı Asya borsalarının dokuz ayın en düşük seviyesine gerilerken, dolar iki ayın en yüksek seviyesine tırmandı.

Dolar/yen paritesi geçen gün 146.565 düzeyine çıkmasıyla kasım ayından itibaren şimdiye kadarki en yüksek seviyesini gördü.

Doların altı önemli para birimi karşısındaki değerini gösteren dolar endeksi yüzde 0,06 artışla 103,53 oldu.

Bu gelişmeler sonucunda Dolar/TL oranı tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 27,10'a ulaştı.

Ancak Fed yetkililerinin, altın fiyatlarının mart ayından şimdiye kadar ilk defa 1.900 doların altında kapanmasının ardından yaklaşan enflasyon tehlikesi nedeniyle faiz artırım döngüsünü uzatılacaklarına ilişkin artan spekülasyonlar, değişmeden kaldı.