Dün gece oynanan karşılaşmada Galatasaray takımında bir şeyler eksikti. Yani oyuna sonradan dahil olup da skoru değiştirecek bir futbolcu aradı gözlerim. Tabii ki karşılaşma berabereyken. Aynı düşünceye Fatih Terim de kapılmıştır. Bu tür maçlarda aklıma hep Fatih Terim’in istemesine rağmen gerçekleşmeyen transferler geliyor. Otomatik olarak puan kayıpları yönetime yazılıyor, galibiyetler ise Fatih Terim’e.

Düşünsenize istediğiniz kadroyu kuramadan lige başlıyorsunuz, elinizde avucunuzda olan futbolcu sayısı belli. Galatasaray gibi bir kulübün golcü futbolcusu yok. Her yenilgi, her puan kaybı yönetime, yapılmayan transferlerin cezası olacaktır. Fatih Terim, elinden gelenin en iyisini yapıyor, elinde en iyi futbolcular olmamasına rağmen!..

Penaltıcı netleşmeli

Geçtiğimiz sezon gibi, bu sezon da Galatasaray deplasmanda sıkıntı çekiyor. Akhisar’a karşı oyun anlamında bir üstünlük kurulmayınca, penaltı da kaçınca Anadolu takımı cezayı kesti. Fatih Terim, karşılaşma sonrası takımın penaltıcısının Sinan olduğunu vurguladı. Ama Rodrigues kullanmak isteyince Sinan topu Rodrigues’in kucağına bırakmış. Galatasaray ise kaçan penaltı yüzünden Akhisarspor’un ocağına düştü. Gomis’ten sonra Galatasaray taraftarı bir penaltı olunca kesin kaçacak gözüyle bakıyor. Fatih Terim bir an önce penaltı olayına el atmalı ve belirlediği o oyuncudan başka kimse penaltı kullanmamalı.