Süper Lig’in 15. haftasında Trabzonspor Teknik Direktörü Abdullah Avcı ile Fenerbahçe Teknik Direktörü Jorge Jesus’un kariyerlerinde birbirlerine ilk kez rakip oldukları karşılaşmayı Karadeniz delikanlısının takımı Fırtına kazandı.

İlk yarıda her iki takım da çok temkinliydi. Savunmada açık vermediler. Ev sahibi takım, uzun toplarla Gomez’i Fenerbahçe defansının arkasına koşturarak pozisyon bulmak istedi. Konuk takım ise kontra atak oyununu tercih etti. Bu yarıda iki takımın kalesinde iki pozisyon vardı. King’in ceza sahası üzerinden vuruşu Trabzonspor kalesinin üst direğinde patladı. Uzatma dakikalarında ise A. Kadir Ömür’ün şutunu sarı-lacivertli takımın kalecisi Altay kornere çeldi. Derbide ilk 45 dakikada futbol yoktu, iki takımda da. Bolca sarı kart vardı. Hakem Meler’in kararları yerindeydi.

İkinci yarının başında Edin Visca yüzde yüzlük golü atamadı. Ardından Trabzonspor'da Gomez ile Fenerbahçe savunmasının arkasına sızdı ve kendine yakışan vuruşla takımını 1-0 öne geçirdi. Crespo’nun kırmızı kartı görmesinden sonra sahada 10 kişi kalan İstanbul ekibinin Brezilyalı ihtiyarı, oyuna hücuma dönük Valencia, Emre Mor ve Rossi’yi aldı. Sonuç değişmedi. Trabzoonspor uzatmalarda Trezeguet’ın attığı gol ile maçı 2-0 kazandı.