A Milli Futbol Takımımız bizi şaşırtmaya devam ediyor. Her karşılaşmaya farklı taktiklerle çıkıyoruz, kadroda değişiklikler yapıyoruz, rakip takımın futbolcularını düşündürmek istiyoruz, korku salmak istiyoruz, sürpriz sonuçlar bekliyoruz ama hüsrana uğruyoruz.

Milli Takım deyince aklıma başarı gelmiyor artık, kendi ülkemizin takımından çekinir hale geldik. Her hoca değişiminde bu sefer olacak, bu sefer başarıyı yakalayacağız diyoruz ama hiçbir zaman istediğimiz sonuçları alamadık, alamıyoruz da. Fatih Terim ve Arda Turan’ın olayları başarısızlığa tuz biber oluyor desek yeridir. En ufak bir şeyde Arda’yı almadı, Arda olsaydı böyle olmazdı gibi tepkiler yükseliyor. Futbolcular bile Arda yüzünden oynamıyor diye düşünenler var. Böyle krizlere yer vermemeliyiz ve büyütmeden çözümünü bulmalıyız, eğer ki çözüm bulunmazsa Arda konusu yüzünden çok bedeller öderiz. Ayrıca Fatih Terim de bu olayın üstüne sünger çekmeli diye düşünüyorum.

Gelelim rezilliğimize… İzlanda’nın nüfusu kaç? 323 bin 2 kişi. Şimdi nüfusunu söyledikten sonra pek yazılacak bir konu yok ama yinede yorumlayalım… Türkiye’nin nüfusu kaç? Hatta kaç milyon diyeyim ben… Bizim bir ilimiz kadar anca nüfusları var. Bu kadar küçük bir ülkeden nasıl böyle futbolcular çıkabiliyor? Kötü anlamda değil ha! Adamlar top oynuyor. Şahane, çok iyi oynuyor değil de, sonuca gitmeyi iyi bilen istikrarlı bir takım İzlanda. Bizim ülkemizin takımından iyiler, bu bir gerçek, kendimizi hiç kandırmayalım. Bizim 79 milyon nüfusumuzdan doğru düzgün topçu çıkmıyor demek yanlış olur. Yetenekli oyuncular çıkıyor ama gören yok, tanıyan yok, takip eden yok.

Milli Takımımızdan bahsediyoruz yahu! Ülkenin takımının bu durumda olması içler acısı. Ülkenin takımlarında da, hocalarında da suç var kardeşim! Gidip yabancı oyunculara para basacağınıza alt yapınızdan vatana millete hayırlı futbolcular çıkarın. Türkiye formasını daha yetenekli, daha genç arkadaşlarımız taşısın. Şu halimize yazık gerçekten…

FATİH TERİM’İN VADESİ DOLMUŞ

Fatih Terim’i ülkede sevmeyen nadir insan vardır. Terim’in ne kadar başarılı ve profesyonel bir hoca olduğunu dünya biliyor. Ama ben artık eski Fatih Terim’i göremiyorum, eski Fatih Terim gitmiş yerine çok farklı bir insan gelmiş gibi geliyor bana. Kadroyu dizerken hangi mantıkla diziyor, nasıl düşünüyor anlamış değilim. Milli Takımın içinde sıkıntılar olduğu kesin ama bu sıkıntıları kim çıkarıyor ortaya, bunu da çözmek gerek. Biz ülkemizi seven insanlarız, bu memleketin insanları başarısızlığa alışkın değiller. Başarılı olmak boynumuzun borcu, herkes elinden gelenin en iyisin yapmak zorunda. Yapamıyorsanız bırakıp gidin artık.