Önce bir haber ile başlayalım;

Oxford Üniversitesi, algı operasyonu ve yönlendirmelerle hedef alınan ülkelerin arasında yüzde 49'luk bir oranla dünyada en fazla yalan habere maruz kalan ülkenin Türkiye olduğunu açıkladı.

Yani Türkiye yalan haber bombardımanına maruz kalan ülkeler arasında birinci…

Devam etmeden önce bir fıkra anlatayım izninizle;

Bir Saadet Partisi ve bir de onun Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu varmış.

Bu Karamollaoğlu bir gün katıldığı televizyon programında demiş ki, “Ahmet Davutoğlu ve Ali Babacan'ın AK Parti tabanında yüzde 20-30 çözülmeye neden olacağını düşünmüştüm. Öyle olmadı…”

Fıkra bu kadar…

Şimdi devam edelim;

Demokrasinin insicamı bozulmasın diye kimse dillendirmiyor olsa da son yıllarda özellikle 15 Temmuz 2016’dan sonra ülke genelinde ve özellikle Güneydoğu’da teröre karşı girişilen kıyasıya mücadelenin müspet sonuçları bölgede kurulacak olan seçim sandıklarında daha net görülecek. 

HDP artık kanlı musluk afişleriyle; oy pusulasındaki yerini ip ile ölçüp, oy kullanacaklara bu ipi vererek, tehdit ederek, korkutarak oy moy alamayacak.

Silahların gölgesinde demokrasi güzellemesi yapıldığı yıllar geride kaldı.

Türkiye'deki PKK'lı terörist sayısının 303'ün altına indiği bu dönemde Kürtlerin gerçek iradesi sandığa yansıyacak.

Yatırımlara karşı çıkan, yol inşaatlarını bombalayan, havaalanı istemeyen, halkının düşmanı, Amerikancı terör örgütünün temsilcisi bir partiye Kürt seçmen güven ve huzur ortamında neden oy versin?

Seçim barajı düşürülmemiş olsaydı HDP yüzde 10 barajını geçemeyecekti.

Demem o ki, anketçilerin işi zor…

Yüzde 23 ile 25 bandına sıkışmış CHP’nin oyunu arttıramıyorlar...

HDP’yi en fazla yüzde 8 ile 10 arasında gösterebiliyorlar…

Fıkradaki Temel Hoca’nın dediği gibi Saadet, Deva ve Gelecek partilerini toplasan yüzde iki buçuğu geçemiyorlar…

Elde kaldı Meral Akşener’in İYİ Parti’si…

Anketlerde en geniş bant aralığı olan parti…

Kâh yüzde 10, kâh 14 – 17’ye kadar çıkartıyorlar.

En kötümser anket sonuçları AK Parti’yi yüzde 39 – 42, MHP’yi 9 – 11 aralığında gösterince Altılı Masa oylarını topluyor, Cumhur İttifakı’nın oy oranına ulaştırmaya çalışıyorlar.

Ve lakin bunu bir türlü beceremiyorlar.

Sınır ötesi tezkerelerinde tutarlılık gösteremeyen, CHP’nin dümen soyunda siyaset geliştiren, HDP’nin tutuklu eş başkanıyla kahvaltı hayalleri kuran, Ukrayna’yı işgal eden Rusya ile ilişkilerin kesilmesini tavsiye eden, ‘Burası Kürdistan’ diyen provokatöre ağzının payını veremeyen, başkan yardımları millete küfreden, grup konuşmasında ‘yavşak’ ifadesini kullanmaktan çekinmeyen, partisindeki Nasyonal sosyalist oyları Özdağ’ın Zafer Partisi’ne kaptıran Meral Akşener nasıl olacak da oylarını ikiye katlayacak.

2018 seçimlerinde yüzde 7,29 oy alarak baraj altında kalan ve HDP'li Fatma Kurtulan’ın dediği gibi, koltuğunda ‘HDP'nin ve PKK'ya gönül vermişlerin’ oylarıyla oturan Meral Akşener, “millet aç, aç…” nakaratı dışında hangi güzide çözüm önerileri ve seçim vaatleriyle 2018’de almış olduğu oyları ikiye katlayacakmış?

Milleti nasıl doyuracakmış?

Söyleyin de bilelim...