Bir mucizeye tanıklık eden anne babalar güzel telaşlı bir süreçten geçer. Bu noktada eşi doğum yapacak olan babaların en çok merak ettiği konular arasında doğum izni yer almaktadır. Babanın anneye destek olması ve yeni doğan bebekle vakit geçirmesi için babaya verilen izne babalık izni adı verilmektedir. Babalık izni, 4A’lı çalışanlarda farklı, 4B’li çalışanlarda ve 4C’li memurlarda farklı hükümler ile düzenlenmiştir.

Babalık izni; 4857 Sayılı İş Kanunu’na mazeret izni başlığı adı ile yapılan değişiklik sonucunda girmiştir. 4857 Sayılı İş Kanunu’na 6645 Sayılı Kanun’un 35. maddesi ile eklenen “Ek 2. Madde” ile Mazeret İzninin şartları başlığı ile düzenlenmiştir.

4857 Sayılı İş Kanunu’nda yapılan değişiklikle; yeni baba olan özel sektör çalışanına, (4A’lı çalışanlara) 4857 Sayılı İş Kanunu’nda 5 gün ücretli izin hakkı verilmiştir. İlgili kanun maddesinde babalık izni şu şekilde belirtilmiştir:

“İşçiye, evlenmesi veya evlat edinmesi ya da ana veya babasının, eşinin, kardeşinin, çocuğunun ölümü hâlinde üç gün, eşinin doğum yapması hâlinde ise beş gün ücretli izin verilir.”

Sözleşmeli personel çalıştırılmasına İlişkin Esaslara göre eşi doğum yapan sözleşmeli çalışan 4B’li personele eşinin doğum yapması durumunda 2 gün babalık izni verilmektedir. Taşeron işçiler için de babalık izni normal işçi statüsünde çalışan işçiler ile aynı olup toplam 5 gündür.

657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 104. maddesi B bendinde; “Memura, eşinin doğum yapması halinde, isteği üzerine on gün babalık izni verilir.” hükmü yer almaktadır. Bu kanun hükmünden de anlaşıldığı üzere memurun babalık iznini kullanabilmesi için eşinin doğum yapması gerekmektedir.

Babalık izni adı altında verilen bu izin, bir kimsenin eşinin doğum yapması halinde kişi babalık iznine hemen ayrılabilmektedir. Kişi tabi olduğu kanunun izin süresine göre izin süresini kullanabilecektir. Peki ya doğum günü iş gününe değil de tatil günlerine denk gelirse sonuç ne olacaktır? Bu durumda 4857 Sayılı İş Kanunu’na göre babalık izinlerinde “iş günü” ifadesi yer almadığı için, doğumun tatil günlerine denk gelmesi durumunda kişi yine izinli sayılmaktadır. Babalık izninin, iş gününe ya da tatil gününe denk gelmesinin bir önemi bulunmamaktadır.