Aslen Trabzon Çaykara doğumludur…

İlk, orta, lise öğrenimini Yozgat Sorgun’da tamamladı.

Ardından Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümünden mezun oldu.

1995-1997 yılları arasında, Nizâm-ı Âlem Ocakları Genel Başkanlığı yaptı.

Böylece aktif olarak siyasi faaliyetlere başlamış olan Yavuz Ağıralioğlu, 2002 seçimlerinde Trabzon’dan milletvekili adayı oldu.

Temmuz 2003’te yapılan kurultayda, Büyük Birlik Partisi MKYK üyeliğine seçilerek, kongre sonrası Genel Başkan Muhsin Yazıcıoğlu’nun Yardımcısı olarak görev yaptı.

Türkiye İnisiyatif Merkezi’nin başkanlığını yürüttü.

Bu merkez üzerinde Türkiye’yi dolaştı.

Yeni bir parti için nabız tuttu.

Samsun’da da bir toplantı gerçekleştirmişti.

Parti kurma çalışmalarını sürdürürken İyi Parti’den teklif aldı.

Mayıs 2018’de İYİ Parti’ye katıldı.

2018 Türkiye Genel Seçimleri’nde İYİ Parti İstanbul Milletvekili seçildi.

Temmuz 2018’den Temmuz 2019’a dek İYİ Parti Meclis Grup Başkanvekilliği görevini de yürüttü.

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı ve parti sözcüsü olan Ağıralioğlu, dikkatleri Meclis kürsüsünden yaptığı konuşmalarla çekti.

Tanınırlığı arttı.

Partisinin diğer popüler ve yıldız isimleri tel tel dökülüp CHP-FETÖ ve Ulusalcı çizgide kavram ve anlam arayışında boğulurken o milliyetçi, muhafazakâr tavır ve tarzından taviz vermedi.

Bu yüzden partisinin en önemli ismi olarak hem methiyelerin ve hem de reddiyelerin merkezi haline geldi.

İYİ Parti’de iç huzursuzluklar had safhaya ulaşınca Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan nefreti üzerinden siyaset üretmekten başka icraat geliştirilemezken Yavuz Ağıralioğlu’nun Millet İttifakı’nın yancısı HDP’ye prim vermeyen duruşu, iktidarın yaptığı doğrulara destek olup yanlışlara tepki göstererek milliyetçi muhafazakâr seçmen üzerinde olumlu tesirler yaptı.

İYİ Parti’nin muhafazakâr seçmeni, Ağıroğlu’nun genel başkanlığı devralacağı ümidini her zaman muhafaza ediyor.

Çünkü partiyi FETÖ’ye, CHP’ye ve dahi HDP’ye yedirmeyecek tek ve parti içinde en fazla güvenilen ve itibar edilen bir isim olarak Yavuz Ağıralioğlu’ndan seçmen çok şeyler bekliyor.

Belki de bu yüzden ve Ağıralioğlu’na teveccühün farkında olan Akşenerci ekip Ağıralioğlu’nun tasfiye etmenin yollarını arıyor.

İYİ Parti’de dikkat çekici bir şekilde Ağıralioğlu tarzı siyasetin aksine CHP ve İmamoğlu üzerinden Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a saldırı ve hakaret siyaseti öne çıkartılıyor.

Bu siyaset tarzı, Yavuz Bey ve onun gibi düşünenleri minderin dışına atabilmek için merkez irade tarafından hususiyetle geliştiriliyor diye düşünüyorum.

Bu hengâmede Yavuz Ağıralioğlu ve çevresinin sesinin kısılması ve etkisinin azaltılması hedefleniyor.

Ama mızrak çuvala sığmıyor.

Yavuz Ağıralioğlu artık siyasetin yeni, yerli ve milli bir yüzüdür.

Partideki şer İttifak yanlıları ne kadar kalabilir bilinmez ama Ağıralioğlu şimdiden hem İYİ Parti’nin ve hem de Türk siyasetinin önemli bir aktörü haline gelmiş durumdadır.

Bugün partiyi CHP-HDP sahillerine sürükleyenler tabanının keseceği faturayı Meral Hanıma ödeterek bir yerlere sıvışabilirler.

Tabandaki karşılığına bakarak Parti’nin gerçek sahipleri olduğunu gördüğümüz Ağıralioğlu, yolda döküleceklerin aksine bir davayı omuzlamış olarak partiyi yeni ufuklara taşımaya kararlı duruşuyla da takdir toplamaktadır.

Meral Hanımın da artık etrafında boy gösterenlerin birer siyasi aktör,  gerçek ve karışıklıklarının olmadığını, Parti’yi CHP, HDP, FETÖ çizgisinde tutmaya çalışanların bunu başaramayınca pul pul dökülerek hem kendilerini ve hem de partiyi bitireceklerini fark etmelidir.

İYİ Parti kuruluşundan bu yana bir türlü bulamadığı siyasi tarz ve yol haritasını Yavuz Ağıralioğlu gibilerin sayesinde bularak gerçek parti haline gelebilecektir.

Seçimlerle başlayan ve halen devam ettirilen CHP, HDP, FETÖ çizgisi karanlıktır.

Fiyaskodur.

Projedir.

Geleceği yoktur.