İktidar partisi, sadece ülkeye hizmet konusunda yüksek standartlar oluşturmadı.

Bir siyasi organizasyon nasıl yapılır, bir parti nasıl olmalıdır, bir kongre nasıl gerçekleştirilmelidir vs. gibi birçok konuda da muadilleri açısından yüksek standartlar oluşturdu.

Şimdi MHP, bir yandan, kendi enfüsindeki dalgalanmalar bir tarafa, diğer yandan gelip kapısına dayandıkları kongrede, afakına karşı, en azından iktidar partisinin kongre standardını dikkate almak zorundadır.

İktidara, terörle mücadelede, vermiş olduğu desteğin, millet nezdinde olumlu yansımalarını tam almışken, MHP kurmayları, dış mihrakların paralel vasıtasıyla hareketlendirdiği parti içi muhaliflerle boğuşmak zorunda kaldı.

Bildiğim o ki, Ülkücüler, çakma ülkücü/ülkücü görünümlü paralellere partilerini yedirmezler.

Çünkü MHP’nin enfüsi ülkücüdür, afakını saran dış mihraklara yedirmezler.

Önümüzdeki günlerde, Türkiye’nin PKK terör örgütünü bitirme karalılığını kırabilmek için, CHP ve HDP’yi bütünleştirmeye çalışan dış mihraklar, MHP’nin başına Ülkücüleri sokaklara dökebilecek bir yönetim oluşturma gayretindedirler.

Bir yandan, CHP&HDP ve bir kısım medya ve sivil toplum örgütleriyle, Türkiye’nin terörle mücadele kararını AB, AHİM, BM gibi uluslararası kuruluşların tartışma zeminine taşıma planı devreye konulurken içerde de gezi benzeri karışıklıkları tetikleme ve ülkücüleri sokaklarda çatıştırma planları devreye konulmaya çalışılmaktadır.

MHP’nin enfüsindeki ülkücü kadro bunu idrak kabiliyetindedir. Bu yüzden kimsenin telaş etmesine gerek yok. Olacak olan, çakma ülkücüler(paralel) vasıtasıyla kongreyi karıştırma çabası olacaktır.

MHP ve ülkücü yapı, bu ülkenin önemli siyasi tecrübesidir.

Bu tecrübeyi ülkücüler, çakallara yedirtmez.

Sağ/salim Sayın Devlet Bahçeli başkanlığında MHP’nin kendisini temizleyerek/yenileyerek bu kongreden çıkması hem devlet hem de millet menfaatinedir.

MHP bu kongrenin ardında, reel politikaya kurban etmeden, yeni anayasa ve ‘başkanlık sistemi’ konusunda kendisini yenilemelidir.

Değişim ve dönüşümün değişmez sabitelerini doğru teşhis edebilecek akla ve irfana MHP, fazlasıyla sahiptir.

MHP’nin kadrosunun çakma ülkücülerle yenilenmesi değildir bu milletin hayrına olan.

Bu milletin hayrına olan, MHP kurmaylarının başta Sayın Devlet Bahçeli olmak üzere kendi düşüncelerini yenilemeleridir. Vesselam…