Galatasaray Süper Lig’e bomba gibi bir başlangıç yaparak taraftarının gönlünü aldı. Oynanan futbol bana bir ihaleyi hatırlattı. Tudor, futbolcularına “Top sizde” istediğiniz gibi oynayın demiş!

Galatasaraylı futbolcular da sahaya çıkıp, taraftarı arkasına alıp güzel bir sona imza atmış oldu. Henüz lig yeni başladı, bir şeyleri gözlemlemek ve yorum yapmak şu an için oldukça zor. Ama ilerleyen günlerde futbolcuları kimin yönettiğini daha net görebileceğimizden eminim. Bu arada kimin yönettiği derken, “Tudor oyun içindeki akışı futbolculara mı bırakmış, yoksa kendisi müdahale ederek mi kazandı” bundan bahsediyorum.

Tudor’un başarısız bir teknik direktör olduğunu bir kez daha dile getirmek istiyorum. Sarı-Kırmızılı ekip Kayserispor karşısında futbolcuların ve taraftarın büyük isteğiyle kazandığını düşünüyorum. Sarı-Kırmızlı ekipte yönetim-futbolcu ayrımı var. Galatasaraylı taraftarlar, yönetimi istemiyor ama futbolcuların sonuna kadar yanında olduklarını hâl ve hareketleriyle belli ediyor.

Son 2 senedir başarısızlık üstüne başarısızlık katan Galatasaray yönetimini bu sene yapılan yeni transferler kurtarabilecek mi? Bence Galatasaray bu sene şampiyon olsa bile, futbolcular yönetimi ipten alsa bile Galatasaraylı taraftarlar bu yönetimi hiçbir zaman affetmeyecek. Galatasaray gibi köklü bir kulübü son 2 yıldır yerden yere vuran bu yönetim benim gözümden bitmiştir. Eğer ki bir şampiyonluk durumu olursa bunu Galatasaray yönetimi değil, armaya gönül vermiş şanlı Galatasaray taraftarların başarısı olacaktır.

Sarı-Kırmızlı ekip şampiyon olmak istiyorsa, bu bütünlüğü ve takım oyununu lig bitimine kadar götürmeli. Özellikle Gomis, Belhanda, Ndiaye üçlüsünün muhteşem uyumu sürekliliğini korursa Sarı-Kırmızlı ekip bu sene yönetime rağmen sezona damgasını vurur.

SELÇUK’UN YOKLUĞU!

Galatasaray, Kayserispor karşılaşmasında Selçuk İnan’ın yokluğunu hiç aramadı. Tam tersi iş- ler oldukça yolunda gitti. Bu da demek oluyor ki Galatasaray’da bazı futbolcuların son kullanma tarihi geçmiş. 3-4 yıl önceki Selçuk’la geçen seneki Selçuk bir mi? Aynı performansı sergiliyor mu? Takımını sırtlıyor mu? Bunlara bakılması gerekiyor. Selçuk İnan son 2 yıldır takımına hiçbir katkıda bulunmuyor desem tam da yeridir. Ama şimdi işler değişti, yeni futbolcular geldi; Sel- çuk İnan formasını kaptırmamak için, kaptanlık bandını kenara atmamak için ayaklanıp o eski Selçuk olur mu hep beraber göreceğiz.

Gönül ister ki Selçuk’un eski günlere dönmesi ve takımını sırtlaması. Son kullanma tarihi geçmiş ürenler bile iade veriliyor. Bizim böyle bir şansımız yok Selçuk’u Trabzonspor’a iade edemeyiz. Ama satarız ne de olsa kankası Burak Yılmaz da Trabzonspor’da. Sezonun 2. yarısında “Selçuk İnan, Trabzonspor’a transfer oldu” denilirse hiç şaşırmayın.

GOMİS ÇOK İSTEKLİ

Galatasaray’ın bomba transferi Gomis, sosyal medyayı bir birine kattı. “İnsan değilsin Gomis” gibi sözler Gomis’in Kayserispor karşılaşmasında attığı son gol için söyledin. Galatasaray dergisine röportaj veren yıldız futbolcu “Ligi iple çekiyorum, gerçek gücümü göstereceğim” demişti. Gomis gücü- nü değil içindeki aslanı gösterdi. Attı- ğı 2 süper golle Galatasaray’ın taraftarının gönlüne taht kurdu. Gomis bu sene gol krallığının en büyük adayı. Gomis’in Galatasaray’ın eski golcüsü Burak Yılmaz ile yarışacağını düşünüyorum.

Yıldız futbolcu inşallah istikrarını bozmadan bu şekilde devam eder ve Galatasaray’ı şampiyonluğa ulaştırır…