Türkiye, CHP’li Ekrem’in yalanlarıyla yatıp kalkıyor. Türk siyasi hayatında “yalan” konusunda eskiden Kılıçdaroğlu’nu tek geçerdim. Hatta sabah söylediği “yalanları” akşam “yalanlayarak” soyadı “Çarkçıoğlu’na” çıkmıştı. Ama “boynuz kulağı geçer” atasözü bir kez daha gösterdi ki; Ekrem, Kılıçdaroğlu’nu “yalan” konusunda geçmiş!

Kılıçdaroğlu, Ekrem’in yanında “zem zemle” yıkanmış ak kaşıktır desek abartmış olmayız. Teyo Pehlivan’ın palavraları da, Ekrem’in “yalanları” yanında çok masum kalıyor…

Sanki Gepetto Usta’nın Pinokyo’su canlanmış da, Kemal’in Ekrem’i olarak İstanbul’un başına musallat olmuş…

CHP adayı Ekrem’in katıldığı bir televizyon programında seyirciler arasında babası da vardı. Babası, “Ona yalan söylememeyi öğrettim” dedi. Aslında bu söz, bir babanın oğlunun zayıf noktasını itiraf etmesiydi. Bir baba, oğluna “yalan söylememeyi öğretmişse”; o çocuğun yalan söyleme problemi var demektir…

Son günlerde Ekrem’den duyduğumuz “yalanlar” bu iddiamızı doğruluyor!

Yunan medyasının kendisi hakkında yaptığı haberler hakkında; “Ciddiye alınacak bir yayın organı değil. Haberim bile yok” demişti. Meğer, bu haberi yapanlarla bir gün birlikte olmuş ve göz göze, diz dize de fotoğraflar çekmiş! Gazete de öyle kıytırık falan değil, Yunan medyasının önemli bir yayın organı imiş.Esenler Belediye Başkanı Göksu’nun Trabzonlulara “Pontuslu” dediğini söyledi. Oysa yayınlanan videoda Göksu’nun böyle bir şey söylemediği görüldü.Çıktığı TV programında kendisini çeken kameramanların işten çıkarıldığını söyledi. Hem programı sunan hem de yapım şirketi Ekrem’in yalan söylediğini, kameramanların işten çıkarılmadığını açıkladı.İstanbul Belediyesi Genel Sekreterine, “yazlık, kışlık, baharlık olmak üzere 3 makam aracı tahsis edilmiş” dedi. Yalanı söylediği programda sunucuya mesaj atan genel sekreter, Ekrem’in yalan söylediğini, adına 1 araç tahsis edildiğini, o aracı da evi belediyeye yakın olduğu için çoğu zaman kullanmadığını söyledi.Bütün oyların yeniden sayılmasına itiraz etmediklerini söyleyen Ekrem’i, CHP’nin YSK’ya yaptığı itiraz dilekçesi yalanladı.Mazbata aldığında makam odasına astığı Atatürk resminin kaldırıldığı yalanını söyledi. Fotoğrafı, kendi adamları tarafından odadan alındığının görüntüleri ortaya çıktı.Belediyenin uygulamadığı projelere 226 milyon lira ödendiği yalanını söyledi. Oysa belediye, uyguladığı 150 projeye toplam 50 milyon TL. ödediğini açıkladı.

Belediyenin bütçe açığının %20 arttığı yalanını söyledi. Oysa belediyenin borcu 3.4 oranında artmıştı.Sayıştay denetiminde belediyenin 753 milyon lira zarar tespit ettiği yalanın söyledi. Sayıştay raporunda zararın 108 bin TL. olduğu açıklandı.

Ekrem, bunun gibi yüzlerce yalanla, utanmadan “yalan rüzgarı” gibi sokaklarda ve TV’lerde esip duruyor. Yalan konusunda uzman olan FETÖ ve Kılıçdaroğlu’ndan çok şey öğrenmişe benziyor!

Teyo Pehlivan, “palavralarıyla” Türk mizah dünyasında iz bırakmıştı. Ekrem ise “yalanlarıyla” Türk siyasi hayatına damga vuracağa benziyor!

Türkiye, Türkiye olalı böyle kolay ve rahat yalan söyleyen bir politikacı görmedi…