Yıllarca bağ kurup gönül yaktığım, düşündüğüm, başarısına sevinip, derdine üzüldüğüm bir dostum var. Her zaman esiri olsam da koşturmacaların; bir kez adını yüreğime yazdığım dostu, hiç mi hiç unutmam. Dostumla ben; doğu ve batı… Ama dünya yuvarlak ve yollar kavuşmak için… Uzaklıkları daha yakın ediyor özlem. Hasret can veriyor sevgiye. Merakla dinliyorum sesini bir telefon ötesinde. Tınında bir hüzünlü seda, biraz iç çekişleri varsa; üzülürüm, bunu anlatamam. Bir heyecanı varsa mutlu olurum; rahat olur gönlüm, sevincimden coşar susamam. Hesap kitap yapmadan; param pulum, emeğim, zamanım, her şeyim; onun olsun. Azıcık düşünmem önünü arkasını. O an mutlu etmişsem ne mutlu.

Hüzün yıldızlar kadar uzak, mutluluk sana bakan gözbebeğim kadar yakın olsun. Ama sen ne kadar iyi kalpli ve yerinde ağır olsan da her tozu savuracak bir rüzgar var elbet. Ne zaman sıkışsa başın yanında ben olacağım şüphesiz. Her hayal yaşanacak bir can bulur derler, kadere teslim olanların huzuru var gönlümüzde. Ne gelirse gelsin başımıza bir ruh olmuşuz biz, acımızı da beraber tadarız tatlımızı da… Bozulan dostluklara ağlarmış melekler hiç gözyaşı dökmesin bizim meleğimiz.

Sıhhat gibi elden gidince anlaşılan kıymetlerden olmaktansa bizim dostluğumuz; su gibi bir ihtiyaç olsun, onsuz geçen bir gün olmasın.

Bir akşamüstü gülkurusu semalar altında sükutumuzla meşk eylesin rüzgar, odun ateşiyle pişen çayımız şifa olsun gönüllere, sıhhat bulsun kalplerimiz. Bozulmasın dostluğumuz. Fitne fücur ırak olsun bizden. Bizi biz yapan; bizim en kıymetlimiz dostluk. Kıymetli değerimizi kaybettiğimiz bir güne şahit etmesin bizi Allah.

Uzak kalsak da birbirimizden, selâmını alırım gıyabında, ‘’senden bana zarar gelmez; başım gözüm üstüne’’ der; kıymet bilirim selamını. Selamsız geçmezsin gönlümden. Varlığın huzurum, yokluğun düşünmem bile.

“Her şeyin yenisi dostun eskisi” derler… Kadim dostum benim, yıllara muhtacız, günler geçtikçe tazeleniyor muhabbetimiz. Sevincim budur, nice geçen yıllar taptaze eylemiş yarenliği. Eksik olma gönlümden. Selam olsun gıyabında, gönülden gönle muhabbetim var, can bulsun ruhunda.