Dünya Bankasından yapılan açıklamada Türkiye'nin depremden etkilenen 11 ili, yaklaşık 14 milyon insanın iyileştirme ve yeniden yapılanma projesinin sağlık hizmetlerinin tekrardan eski haline getirilmesine ve riskli yapıların veya zarar gören bölgelerin altyapısının tekrardan inşa edilmesine yardımcı olunacağı belirtildi.

Bu büyük yıkımın üstesinden gelmek için devam eden çabaların yıllar alacağını ve önemli kaynaklar gerektireceğini biliyoruz. Dünya Bankasının açıklamasında Türkiye'nin iyileştirme ve yeniden yapılanma projesi kapsamında 1 milyar dolarlık kredinin onaylandığı belirtilirken, bunun Dünya Bankasının Türkiye'ye sunduğu en büyük kredi paketi olduğu belirtildi. Projenin temel amaçlarının bölgelerin altyapı sorunlarının, temel kamu hizmetlerinin yeniden tesisi ve kırsal bölgelerdeki konutların güçlendirilmesi veya yeniden yapılandırması önemle vurgulandı.

450 MİLYON DOLARLIK KAYNAK SAĞLANACAK

Dünya Bankası ayrıca, Türkiye'nin güneydoğusunda yaşanan 6 Şubat depreminden etkilenen mikro, küçük ve orta ölçekli işletmelerin kapanmasını önlemeye ve onlar için sürdürülebilir işler sağlamaya yardımcı olacak 450 milyon dolarlık bir proje duyurdu.

Dünya Bankasından yapılan açıklamada, Türkiye Depremi Sonrası Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri İyileştirme Projesi'nin amacının, bu işletmelerin faaliyetlerinin devamlılığını sağlamak ve büyümelerini desteklemek olduğu belirtildi.

Proje için uygun bulunan şirketlere masraflarını karşılamaları için kredi desteği sağlanacak.

Verilecek olan kredi ve kaynakların %10'u kadınların sahip olduğu veya yönettiği işletmelere tahsis edilecek.